2014-01-31 03:13:06
Φωτογραφία για Ρόμπεϊ: Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη
Επιλογή ανάγκης είναι η επιτάχυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ε.Ε., σε μια περίοδο που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοδο των λαϊκιστικών αντιευρωπαϊκών κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

«Η 'περισσότερη Ευρώπη' δεν είναι μια ιδεολογική επιλογή, είναι μια επιλογή ανάγκης» είπε ο Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη βελγική εφημερίδα Le Soir.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι τα αντιευρωπαϊκά, λαϊκιστικά κόμματα ενδέχεται να ανεβάσουν σημαντικά τα ποσοστά τους σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου απέφυγε να διεκτραγωδήσει την κατάσταση. «Θα υπάρχει πάντα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία των κομμάτων που τάσσονται υπέρ του ευρωπαϊκού σχεδίου. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν» υπογράμμισε ο Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ.

«Ο λαϊκισμός δεν γεννήθηκε με την κρίση του ευρώ. Είναι ένα κοινωνικό, πολιτισμικό φαινόμενο, πολύ πιο βαθύ από τα σημερινά προβλήματα. Στη Γαλλία το Εθνικό Μέτωπο ήταν ήδη πρώτο κόμμα ουσιαστικά από το 2002. Ωστόσο η κρίση επιδείνωσε την κατάσταση» τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Ε.

«Κανείς δεν θέλει να επιστρέψει στα εθνικά σύνορα, στα τελωνεία (...) στην αποκατάσταση του κόσμου όπως ήταν πριν το 1958. Ακόμη και την επιστροφή των εθνικών νομισμάτων, ποιος την θέλει; Κατανοώ την αγωνία του κόσμου, όμως οι άνθρωποι δεν θέλουν να επιστρέψουν στο παρελθόν» κατέληξε ο Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ