2014-02-04 12:42:45
Φωτογραφία για ΑΓΓ. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: ΔΙΩΚΟΜΑΙ ΛΟΓΩ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (VIDEO)
Πολιτικά διωκόμενος, ως στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, δήλωσε ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου ο πρώην διοικητής του Τ.Τ. Άγγελος Φιλιππίδης. Το τουρκικό δικαστήριο έκρινε μη νόμιμο το ένταλμα σύλληψης του Άγγ.Φιλιππίδη και αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο η εισαγγελία εφετών ζήτησε τη συνέχιση της κράτησής του, βάσει δεύτερου εντάλματος που εκκρεμεί εις βάρος του.

Όπως προκύπτει από την απόφαση που διαβιβάστηκε σήμερα το πρωί στην εισαγγελία εφετών της Αθήνας, η δικηγόρος του ανέφερε -όπως καταγράφεται στην απόφαση- ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι πολιτικά διωκόμενος στην Ελλάδα ως στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Κατά τις πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η δικηγόρος του πρόσθεσε ότι η δίωξη σε βάρος του Άγγ.Φιλιππίδη στοχεύει στο να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ίδια απόφαση αναφέρεται και το σκεπτικό του τουρκικού δικαστηρίου που άφησε τον Αγγ.Φιλιππίδη ελεύθερο. Σύμφωνα με αυτό, το ένταλμα σε βάρος του κρίθηκε μη νόμιμο, διότι όπως δέχτηκαν οι Τούρκοι δικαστές δεν είχε ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα που έστειλαν οι δικαστικές αρχές στην Τουρκία, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.


Αργά το βράδυ της Δευτέρας, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου η εισαγγελία εφετών της Αθήνας απέστειλε επείγον σήμα στις τουρκικές δικαστικές αρχές για εκ νέου κράτηση του Αγγ.Φιλιππίδη βάσει του δεύτερου εντάλματος που εκκρεμεί σε βάρος του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έως το πρωί της Τρίτης ο πρώην διοικητής του Τ.Τ. δεν είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές του Μάλτεπε.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ