2014-02-04 18:05:14
Φωτογραφία για Ομιλίες με νόημα του Αρχηγού ΓΕΣ στην ΑΔΙΣΠΟ
Ενδιαφέρουσα ομιλία προς τους σπουδαστές πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος κατά την επίσκεψη του στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και τη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ) στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομιλία προς τους σπουδαστές αφορούσε τη σύγχρονη γεωπολιτική και πολιτικο-στρατιωτική πραγματικότητα, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα.

Κατά την ανάλυσή του Α/ΓΕΣ, υπό το πρίσμα των εξελίξεων σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο, ως σημεία ιδιαίτερης αναφοράς, επισημάνθηκαν τα παρακάτω:

>Ο ιδιαίτερα σημαντικός ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

>Η πρόθεσή του ΓΕΣ για την υποστήριξη του προσωπικού του ΣΞ, καθώς επίσης και η συντήρηση μέσων και υλικών. Παρά τη δυσχερή οικονομική συγκυρία, ο Στρατός έχει επιτύχει την έγκριση προγραμμάτων προμήθειας ανταλλακτικών, παρά τη μείωση του προϋπολογισμού κατά 48%, από το 2009 και εντεύθεν.


>Την εξασφάλιση από το ΓΕΣ 183 εκατ. ευρώ για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ), με ταυτόχρονη ρύθμιση των χρεών του η οποία υλοποιήθηκε κατόπιν σημαντικής και ουσιαστικής συνδρομής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) και του Υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), με στόχο την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν το προσωπικό του ΣΞ. Στο παραπάνω πλαίσιο, επετεύχθη και η ταχύτερη καταβολή του ΒΟΕΑ (Βοήθημα Επαγγελματικής – Οικογενειακής Αυτοτέλειας) στους δικαιούχους.

>Την αξιοποίηση και την ορθή διαχείριση των πόρων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), γεγονός που απέφερε έσοδα πολλών χιλιάδων ευρώ προς χρηματοδότηση έργων αμυντικής οργάνωσης και σημαντικά ποσά ενίσχυσης του ΕΚΟΕΜΣ (Ειδικός Κλάδος Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού).

>Την ανάπτυξη του αισθήματος δικαιοσύνης και μέριμνας για τα στελέχη του ΣΞ, με βάση τη σωστή και δίκαιη μοριοδότηση, με σκοπό την εξάλειψη ενδεχόμενων αδικιών, άμβλυνση ανισοτήτων και ενδεχομένως ανορθολογικών τοποθετήσεων.

Μάλιστα επισημάνθηκε με ιδιαίτερη έμφαση ότι η λειτουργικότητα, η παραγωγικότητα, η αποδοτικότητα και η αποτελεσματικότητα αποτελούν υψίστης σημασίας χαρακτηριστικά για την απρόσκοπτη λειτουργία των μονάδων και ότι η επιτυχία της αποστολής κάθε Διοικητή εξαρτάται από την ικανότητά του να εμφυσήσει στο προσωπικό του εμπιστοσύνη στην αποστολή που του έχει ανατεθεί και πάθος γι’ αυτό που έχει κληθεί να επιτελέσει.

Επίσης, τονίστηκε με έμφαση από τον Α/ΓΕΣ ότι ο Ελληνικός Στρατός αποτελεί μία σταθερά της ελληνικής κοινωνίας που κλυδωνίζεται κι αυτή από την παρούσα κρίση. Ωστόσο, η σταθερά αυτή εξακολουθεί να παράγει έργο κι αυτό είναι η ασφάλεια και η άμυνα των Ελλήνων. Συμπλήρωσε δε, ότι σημαντική παράμετρος για την επιτυχία του έργου του Στρατού είναι η καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης και συναδελφικότητας μεταξύ του προσωπικού, ενώ το ήθος, η ευθύτητα χαρακτήρα, η ειλικρίνεια και η εντιμότητα αποτελούν τις αρετές που θα πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά και τη ζωή του Έλληνα Αξιωματικού.

Τέλος, ο Α/ΓΕΣ παρουσίασε το όραμα του για έναν Στρατό ικανό να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση, βάσει συγκεκριμένων σχεδίων δράσης.

ΠΗΓΗ: http://www.defence-point.gr/news/?p=94942
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ