2014-02-05 10:54:08
Φωτογραφία για Θερμή υποδοχή στη Μελβούρνη για Έλληνες μετανάστες
Πάνω από χίλια άτομα έδωσαν το παρών σε εκδήλωση που οργάνωσε ο σύλλογος HACSA (Hellenic Australian Community Support Association) για τους... νεοφερμένους Έλληνες μετανάστες της Αυστραλίας, αψηφώντας τον καύσωνα, γεγονός που εξέπληξε ευχάριστα τους διοργανωτές.

Εκπρόσωποι όλων των ηλικιών, από παιδιά και νέοι μέχρι οικογενειάρχες και παλαιότεροι μετανάστες, ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα. Μάλιστα, ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η παρουσία μιας 85χρονης Ελληνίδας κατοίκου Μελβούρνης. Η ηλικιωμένη, έχοντας ακούσει τις προηγούμενες ημέρες για την εκδήλωση, κατέφθασε μόνη της και δήλωσε πρόθυμη να προσφέρει τη βοήθειά της στον σύλλογο.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να απολαύσουν ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα. Όμως αυτό που είχε μεγαλύτερη σημασία, όπως τόνισαν οι διοργανωτές, ήταν ο διάλογος, μέσω της πολυφωνίας και των αντιθέσεων, που ευνοούσε το ανομοιογενές κοινό. Πολλοί ήταν και αυτοί που εξέφρασαν απλές απορίες για καθημερινά ζητήματα που τους απασχολούσαν, όπως το πού θα μπορούσαν να βρουν μια ποδοσφαιρική ομάδα για τα παιδιά τους.

Το παρών έδωσε ακόμη ο ομογενής βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Βικτώριας και πρώην υπουργός, Γιάννης Πανταζόπουλος. Από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Βασίλειος Παπαστεργιάδης, καθώς και ο γενικός γραμματέας, Κώστας Μάρκος, οι οποίοι και εξέφρασαν την πρόθεση της Κοινότητας να στηρίξει το εγχείρημα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ