2014-02-05 17:49:07
Φωτογραφία για ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, εν όψει της απογευματινής διυπουργικής σύσκεψης με αντικείμενο τα προβλήματα στην Κεφαλονιά. Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν συγκεκριμένα για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπουργείων, ώστε να ανακουφιστούν άμεσα οι σεισμόπληκτοι και να αποκατασταθούν οι υποδομές του νησιού.

Παράλληλα, από το Στρασβούργο, ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς εκφράζοντάς του τη συμπαράστασή του, ενώ οργανώνει μια σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την ενίσχυση του νησιού με ευρωπαϊκούς πόρους. Συγκεκριμένα, στόχος είναι να ζητηθεί επίσημα η ενεργοποίηση του Κοινοτικού Ταμείου Αλληλεγγύης για την Κεφαλονιά, θέμα το οποίο συζήτησε χθες ο κ. Βενιζέλος με Έλληνες ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων σε συνάντηση που είχε μαζί τους. 


Σημειώνεται ότι προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του Ταμείου είναι να υπάρξει μείωση του περιφερειακού ΑΕΠ κατά 1%. Αύριο ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να θέσει το θέμα και στον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, τον οποίο θα συναντήσει στην Αθήνα.

Στο μεταξύ στην Κεφαλονιά μετέβη το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέπτεται το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, όπου βρίσκεται το Κέντρο Επιχειρήσεων για να ενημερωθεί για την κατάσταση, ενώ στη συνέχεια θα περιοδεύσει στις πληγείσες περιοχές της Παλικής και στο Ληξούρι.

Στο σεισμόπληκτο νησί βρίσκεται και ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, ενώ αύριο Πέμπτη θα επισκεφθεί την Κεφαλονιά και ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ