2014-02-07 12:58:10
Φωτογραφία για Ταλιμπάν αιχμαλώτισαν “Αμερικάνο Πράκτορα” σκύλο! Αναλυτικό Ρεπορτάζ [Video]
Ο τηλεοπτικός σταθμός al-Emara TV του Αφγανιστάν ,προέβαλε βίντεο των Μουτζαχεντίν που ανακοινώνουν ότι στα τέλη Δεκέμβρη αιχμαλώτισαν έναν Αμερικάνο Στρατηγό.

Μόνο που αυτός ο αιχμάλωτος πολέμου δεν είναι όντως κάποιος υψηλά ιστάμενος του αμερικανικού στρατού, αλλά ένας σκύλος που τον ονόμασαν “Στρατηγό”. Το κανάλι εξασφάλισε το βίντεο από δημοσίευση ενός λογαριασμού φιλοταλιμπάν στο tweeter. To Washington Post αλλά και το ΒΒC αναμετέδωσαν το βίντεο. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Zabiullah Mujahid ανακοίνωσε ότι ο σκύλος αιχμαλωτίσθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ των Μουτζαχεντίν και των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή Alin Nigar της επαρχίας Laghman, τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο σκύλος απ’ ‘οτι φαίνεται πέρασε κάποια στιγμή προς την πλευρά των Μουτζαχεντίν και όπως οι ίδιοι δηλώνουν έφερε πολύ εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ( σ.”Gps και κάμερα” France 24). Ο ίδιος εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη ότι” ο σκύλος ήταν μεγάλης σημασίας για τους Αμερικάνους”.


To τετράποδο είναι ράτσας βέλγικης (malinois) η οποία χρησιμοποιείται συχνά από την Αστυνομία για ανίχνευση εκρηκτικών ή ναρκωτικών. Στο βίντεο, το ζώο μοιάζει να μην ανησυχεί καθώς δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα χρησιμοποιηθεί για επιχειρήσεις αυτοκτονίας, μια πρακτική των Μουτζαχεντίν γνωστή κυρίως από το Ιράκ.

Το πιο τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι στο βίνεο ένας από τους 5 ένοπλους Ταλιμπάν που περιφέρουν περήφανα το σκύλο-αιχμάλωτο, φωνάζει:

“Κάτω οι Πράκτορές τους. Ο Allah έδωσε τη νίκη στους Μujahideen!”.

Εν τω μεταξύ, με το περιστατικό ασχολούνται και οι Αμερικάνοι ειδικοί. Ο Kevin Dredden, πρώην βετεράνος στο Αφγανιστάν λέει ότι τέτοιοι σκύλοι χρησιμοποιούνταν για ανίχνευση εκρηκτικών σε ανθρώπινα σώματα, προτού εισέρθουν σε κάποιο χώρο.

Το σίγουρο είναι ότι η τύχη του Στρατηγού δεν προοιωνίζεται και τόσο ευοίωνη. Εκτός του ότι θεωρείται “Αμερικάνος πράκτορας”, το Ισλάμ χαρακτηρίζει τα κατοικίδια ζώα ως “ακάθαρτα” και απαγορεύεται να εισέρχονται σε σπίτια ή να ακουμπούν ανθρώπους.
pentapostagma.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ