2014-02-07 16:30:45
Φωτογραφία για Το κομψοτέχνημα της Ferrari του 1957 έσπασε όλα τα κοντέρ τιμής!
Είναι και επίσημο, η 250 Testarossa του 1957 έγινε μόλις το ακριβότερο αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ σε βρετανικό έδαφος!

Η 250 που οδηγούσε ο αλλοτινός παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Phil Hill, έπιασε πρόσφατα τα 29 εκατ. ευρώ (24 εκατ. λίρες) σε δημοπρασία.

Το θαύμα της Ferrari, ένα από τα πέντε καλύτερα και ωραιότερα Φεραρικά που πάτησαν ποτέ δρόμο, σύμφωνα με τους ειδικούς της αυτοκίνησης αλλά και τους απανταχού λάτρεις της θρυλικής φίρμας, ανήκε πλέον στον πολυεκατομμυριούχο επενδυτή Eric Heerema, ο οποίος αποφάσισε να το πουλήσει και να αυξήσει έτσι την περιουσία του με λίγα ακόμα εκατομμυριάκια.

Η τιμή πώλησης κάνει τη συγκεκριμένη Testarossa το ακριβότερο αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ στην Αγγλία, παίρνοντας την πρωτιά από τη Ferrari 250 GTO (η οποία πουλήθηκε το 2012 έναντι 27 εκατ. ευρώ - 22,5 εκατ. λιρών), που ανήκε επίσης στον Heerema! Κάτι μας λέει ότι ο τύπος κάτι ξέρει από επενδύσεις...


Η κλασική Ferrari είχε κερδίσει αρκετές κούρσες (τα 1.000 χλμ του Μπουένος Άιρες και τον 12ωρο αγώνα αντοχής του Sebring το 1958, με τον Phil Hill στο βολάν), ενώ είχε καταφέρει να ολοκληρώσει δύο φορές τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans.

Η τιμή μάλιστα που έπιασε είναι τριπλάσια από την αντίστοιχη που πουλήθηκε μια άλλη Testarossa το 2009.

Οι αγωνιστικές δάφνες, η σπανιότητα αλλά και το γεγονός ότι παραμένει στην αυθεντική της μορφή είναι που εκτόξευσαν την τιμή της σε επίπεδα ρεκόρ.

Το εν λόγω μοντέλο ήταν μόλις το δεύτερο πρωτότυπο που βγήκε από το Μαρανέλο και αποτελούσε το εργοστασιακό αγωνιστικό της Ferrari για δύο σεζόν, όταν τελικά ο Έντζο πήρε την απόφαση να κατασκευάσει άλλα 19 για ισάριθμους πιστούς πελάτες του.

Και βέβαια είναι σχεδιασμένο από την καινοτόμα πένα του «πολύ» Sergio Scaglietti και ήταν πάντα το αγαπημένο του αυτοκίνητο. Η 250 Testarossa είχε δοθεί το 1967 στο Μουσείο Χένρι Φορντ του Μίσιγκαν, όπου και παρέμεινε για 30 χρόνια...

 Πηγή: Newsbeast.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στην Γκουανζού ο Ντιαμάντι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στην Γκουανζού ο Ντιαμάντι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ