2014-02-08 19:49:06
Φωτογραφία για Παραπαίει η Ξάνθη,έχασε και από τον Απόλλωνα
Με γκολ των Μίνγκα και Πετρόπουλου που προήλθαν από πλάγιο άουτ, ο Απόλλων Σμύρνης πήρε μια σημαντική νίκη με 2-0 επί της Skoda Ξάνθης στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή.'

Μία πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην Super League πέτυχε ο Απόλλωνας Σμύρνης ο οποίος στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής επικράτησε στην Ριζούπολη με 2-0 της Skoda Ξάνθης.

Η "ελαφρά ταξιαρχία" που ήταν καλύτερη στην αναμέτρηση και είχε και δύο δοκάρια, έφτασε στους 25 βαθμούς με τα γκολ των Μίνγκα και Πετρόπουλου που προήλθαν από πλάγιο άουτ του Παντελιάδη. Από την άλλη η Skoda Ξάνθη έμεινε στους 26 βαθμούς και για όγδοο ματς χωρίς νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλων ήταν πολύ καλύτερος από την ακριτική ομάδα, έχοντας επτά τελικές με ένα γκολ και ένα δοκάρι, έναντι δύο τελικών των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας και πάλι ήταν αυτός που είχε την υπεροχή, πέτυχε ένα ακόμη γκολ που προήλθε από πλάγιο άουτ (φαίνεται πως είναι δουλεμένο στην προπόνηση) και θα μπορούσε να πετύχει και άλλο αν ο Πετρόπουλος δεν σημάδευε το δοκάρι. Η Skoda Ξάνθη δεν έκανε κάτι σπουδαίο στο ματς.


Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας"

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί: Τσολάκης (Αθηνών), Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής)

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσες): Τζόρβας, Άλβαρες, Αργυρόπουλος (46' Σόντερμπεργκ), Παντελιάδης, Κανακούδης, Τσοκάνης, Μίνγκας, Αμπρόουζ (86' Γκουέλα), Λουσέρο, Πετρόπουλος (83' Κόρμπος), Ντάλμπεργκ.

Skoda Ξάνθη (Κεχαγιάς): Τσέμα, Κομεσίδης (57' Μπέρτος), Βάλλας, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν (57΄Σουάρες), Σολάρι, Μαρίν, Μάνταλος, Σολτάνι (67' Τριάδης).

Κίτρινες κάρτες: Μίνγκας (62', Απόλλων Σμύρνης))-Βάλλας (48', Skoda Ξάνθη), Σολτάνι (61', Skoda Ξάνθη), Φλίσκας (65', Skoda Ξάνθη)

Κόκκινη κάρτα: Φλίσκας (72', Skoda Ξάνθη)

Γκολ: Μίνγκας (8', Απόλλων Σμύρνης), Πετρόπουλος (68', Απόλλων Σμύρνης)

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Απόλλων μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 8ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Παντελιάδης εκτέλεσε πλάγιο άουτ, η μπάλα πέρασε από όλους μέσα στην περιοχή και ο Μίνγκας με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσέμα για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 15' ο Ντε Γκούζμαν έκανε ένα σουτ με τον Τζόρβα να διώχνει την μπάλα. Ο Απόλλων ωστόσο συνέχισε να πιέζει για δεύτερο γκολ και στο 18' είχε δοκάρι σε σουτ του Λουσέρο (βρήκε λίγο την μπάλα και ο Τσέμα).

Στο 23' ο Ντε Γκούζμαν πάλι δοκίμασε στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στο 32' ο Τσεμά ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε την μπάλα στην κεφαλιά του Ντάλμπεργκ.

Ο Λουσέρο στο 36' για τον Απόλλωνα είχε ένα άστοχο σουτ, στο 42' ο Παντελιάδης έπιασε μια κεφαλιά με τον Τσεμά να αποκρούει την μπάλα και στο 43' ο Άλβαρες πάλι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους με τον Απόλλωνα να έχει 7 τελικές και η Skoda Ξάνθη δύο.

Δεύτερο γκολ πάλι από πλάγιο

Ο Απόλλωνας είχε την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο μέρος στο 49' με τον Πετρόπουλο να κάνει την κεφαλιά και τον Τσέμα να διώχνει την μπάλα. Στο 59' το σουτ του Σουάρες για την Skoda Ξάνθη ήταν άστοχο, όπως την ίδια τύχη είχε η μπάλα και στο σουτ του Αμπρόουζ στο 60' για τον Απόλλωνα.

Ο Αμπρόουζ πάλι στο 66΄δοκίμασε το πόδι του χωρίς αποτέλεσμα και δύο λεπτά αργότερα (68') οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Παντελιάδης εκτέλεσε πάλι ένα πλάγιο άουτ και ο Πετρόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσεμά για το 2-0 της "ελαφράς ταξιαρχίας".

Στο 72' το έργο της Skoda Ξάνθης για κάτι καλό στην Ριζούπολη δυσκόλεψε, καθώς ο Φλίσκας είδε σε διάστημα πέντε λεπτών δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε. Τρία λεπτά αργότερα (75') ο Απόλλων έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, αλλά από την κεφαλιά του Πετρόπουλου η μπάλα σταμάτησε για δεύτερη φορά στο οριζόντιο δοκάρι του Τσέμα.

Ο Τσοκάνης στο 78' έκανε ένα σουτ με τον Τσεμά να διώχνει, ενώ στο 80' ήταν η σειρά του Τζόρβα να διώξει την μπάλα στο σουτ του Μάνταλου. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με τον Απόλλωνα να παίρνει μια πολύ μεγάλη νίκη με 2-0 στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία.

MVP της αναμέτρησης

Ο Παντελιάδης είναι από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Από δύο δικά του δυνατά πλάγια άουτ οι Μίνγκας και Πετρόπουλος σκόραραν και έδωσαν τη νίκη στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η απογοήτευση

Ο Κώστας Φλίσκας σε διάστημα πέντε λεπτών δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες αφήνοντας την Skoda Ξάνθη με δέκα παίκτες.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ