2014-02-08 19:51:10
Φωτογραφία για Φαρμακοποιοί της Τρίπολης λένε «όχι» στην πώληση φαρμάκων από τα Σούπερ Μάρκετ [Video]
Κάθετα αντίθετοι δηλώνουν οι φαρμακοποιοί της πόλης μας, όσον αφορά στην διάθεση των φαρμάκων από τα supermarkets και συγκεκριμένα στη διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, τα λεγόμενα «ΜΗΣΥΦΑ».

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όσα φάρμακα δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πληρώνει εξ' ολοκλήρου ο ασθενής.

Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι είτε ένα φάρμακο είναι συνταγογραφούμενο είτε όχι δεν παύει να είναι φάρμακο και θα πρέπει να δίνεται αποκλειστικά από τον φαρμακοποιό, ο οποίος μπορεί να συμβουλεύσει για τη δράση του και για τυχόν αλληλεπιδράσεις που μπορεί να έχει με άλλα φάρμακα σε περίπτωση που ο ασθενής ακολουθεί κάποια θεραπεία. Είναι δηλαδή θέμα υγείας και δεν θα πρέπει το φάρμακο να μπαίνει ανεξέλεγκτα στο καλάθι με τα ψώνια, όπως άλλα προϊόντα που αγοράζουμε από τα supermarkets.

Επιπλέον υποστηρίζουν ότι το φαρμακείο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, σε αντίθεση με τα supermarkets και μπορεί κάποιος σε ώρα ανάγκης να το επισκεφτεί, καθώς μην ξεχνάμε ότι αποτελεί τον πρώτο βαθμό παροχής υγείας.


Εκτός αυτού η επαφή με τον φαρμακοποιό δεν είναι απρόσωπη, αναπτύσσεται μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του φαρμακοποιού και του ασθενή, κάτι που στα supermarkets δε μπορεί να γίνει και κυρίως ένας εργαζόμενος σε αυτά δε μπορεί να συμβουλεύσει για τη χρήση ενός φαρμάκου, ακόμα και αν πρόκειται για τα απλά φάρμακα, τα ευρέως χρησιμοποιούμενα.

Όσον αφορά στην τιμή του φαρμάκου εκτιμούν ότι θα αυξηθεί και μάλιστα πολύ, καθώς μέσα από αυτό προβλέπεται να επωφεληθούν μεγάλες εταιρίες. Ειδικότερα είπαν ότι αν αυξηθεί η τιμή τους θα είναι κακό για τον καταναλωτή, αν μειωθεί θα είναι κακό για τον φαρμακοποιό, άρα σε οποιαδήποτε περίπτωση θα είναι κακό.

Στο βίντεο εκτός των άλλων θα ακούσετε και κάποια από τα φάρμακα που εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία και κατηγορίες φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ). Μιλούν οι φαρμακοποιοί Ρέλλια Ελένη, Αθανασοπούλου Ζωή και Πολυμενοπούλου Γεωργία.

kalimera-arkadia.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ