2012-04-18 10:15:04
Φωτογραφία για Ανδρική υπογονιμότητα: Τι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά;
Η γονιμότητα είναι συνήθως η αντανάκλαση της γενικότερης υγείας. Εάν κάνετε μια υγιεινή ζωή και διατροφή οι πιθανότητες να έχετε φυσιολογικό σπέρμα είναι μεγάλες, αρκεί να μην έχει υποστεί στο παρελθόν μόνιμες βλάβες στα όργανα παραγωγής του σπέρματος εξ αιτίας τραυματισμών ή φλεγμονών και να μην έχει γεννηθεί με δομικές ή λειτουργικές βλάβες που εμποδίζουν την παραγωγή φυσιολογικού σπέρματος.

Μερικά από τα αίτια της ανδρικής υπογονιμότητας είναι και κυρίως το κάπνισμα, καθώς επηρεάζει σημαντικά τον αριθμό ανά κυβικό εκατοστό αλλά και τον χρόνο ζωής των σπερματοζωαρίων . Στην ίδια κατηγορία με τα πιο σημαντικά αίτια είναι η κατανάλωση οινοπνευματώδη ποτών και η χρήση ναρκωτικών ουσιών ( χασίς, κοκαΐνη, ηρωίνη κλπ ) καθώς και η χρήση αναβολικών στεροειδών. Σύμφωνα με το gynecology.gr κάτι που προκαλεί εντύπωση είναι πως και η υπερβολική άσκηση μπορεί να μειώσει την αναλογία των σπερματοζωαρίων διότι αυξάνει την έκκριση επινεφριδιακών στερροιδικών ορμονών οι οποίες μειώνουν την έκκριση τεστοστερόνης.


Η μειωμένη έκκριση τεστοστερόνης οδηγεί σε μείωση της παραγωγής σπερματοζωαρίων. Στα αίτια της ανδρικής υπογονιμότητας συμβάλει και η μειωμένη λήψη βιταμίνης C και ψευδαργύρου με την τροφή, και οπωσδήποτε η κακή διατροφή.

Προσοχή θέλουν φλεγμονές στα επιμέρους αναπαραγωγικά όργανα όπως προστατίτιδα, επιδιδυμίτιδα και ορχίτιδα αλλά και οι φλεγμονές που επηρεάζουν τους όρχεις όπως παρωτίτιδα μετά την εφηβεία. Επίσης έχει διαπιστωθεί ότι πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει εάν στο παρελθόν έχει γίνει λήψη του αντιδιαρροικού φαρμάκου Sulfasalazine, και του αντιμυκητιασικού Ketoconazole. Ακόμη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και η έκθεση σε επικίνδυνο περιβάλλον όπως ακτινοβολίες, επιδημίες, χρώματα, μόλυβδο, ιώδιο, βενζίνη, βόριον, βαρέα μέταλλα και τοξικά χημικά αλλά και απόβλητα.

Σημαντικό εξίσου είναι και η καταστροφή των σπερματικών πόρων από σεξουαλικά μεταδιδόμενες φλεγμονές όπως βλεννόρροια ή χλαμύδια . Αυτά επίσης μεταδίδονται και στην σεξουαλική σύντροφο και επηρεάζουν την δική της γονιμότητα. Τέλος η μεγάλη σεξουαλική αποχή επηρεάζει αρνητικά την γονιμότητα, ενώ η σεξουαλική επαφή με μεσοδιάστημα 3 έως 6 μέρες θεωρείται ότι βελτιώνει το σπέρμα.

Στο bonusdeals.gr μπορείτε να βλέπετε καθημερινά μαζεμένες όλες τις

προσφορές όλων των site προσφορών. Με ένα κλικ τις έχετε μπροστά σας!
zougla.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ