2014-02-11 21:40:25
Φωτογραφία για Σκάνδαλο ADAC στη Γερμανία. Ψήφισαν 3271 τους έκαναν 34.299!!!
Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο της ADAC (Λέσχη Αυτοκινήτου Γερμανίας), η οποία χειραγωγούσε την ψήφο του κοινού για την ανάδειξη του αυτοκινήτου της χρονιάς. Τώρα, οι εταιρίες που κατά καιρούς βραβεύθηκαν, επιστρέφουν τα τρόπαια.

Ακόμη, όπως όλα δείχνουν, δεν έχει μπει ένα οριστικό τέλος στο θέμα με το σκάνδαλο της ADAC, που συγκλόνισε τον χώρο της αυτοκίνησης, γιατί αν μη τι άλλο η Γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου (ADAC) θεωρούνταν βράχος ηθικής και τα βραβεία που απένειμε μοναδικού κύρους.

Μέχρι που η ... φούσκα έσκασε και αποδείχθηκε ότι η ADAC χειραγωγούσε τις ψήφους για την απονομή του πολυπόθητου -για τις αυτοκινητοβιομηχανίες- βραβείου" Gelber Engel " ( «Yellow Angels»).

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Daimler , Volkswagen και BMW είπαν ότι θα επιστρέψουν τα βραβείου που κατά καιρούς τους απονεμήθηκαν από την ADAC , μετά την αποκάλυψη ότι τα αποτελέσματά της για το βραβείο ήταν στημένα .


Τον περασμένο μήνα εμφανίσθηκαν νέοι ισχυρισμοί, ότι η ADAC είχε ...φουσκώσει τις ψήφους του αναγνωστικού κοινού. Η εταιρία Deloitte πραγματοποίησε έλεγχο που ανακάλυψε τις παρατυπίες των διαδικασιών.

Η Deloitte τόνισε ότι ήταν μόνο 3.271 οι ψήφοι υπέρ του VW Golf , ενώ η ADAC ισχυρίστηκε ότι 34.299 αυτοκινητιστές είχαν ψηφίσει ώστε το κορυφαίο βραβείο να πάει στο πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στην Γερμανία . Η Deloitte είπε ότι βρήκε αποδείξεις «εσκεμμένης χειραγώγησης» , καθώς και τεχνολογικά λανθασμένη επεξεργασία των δεδομένων .

Μετά από όλα αυτά η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει το βραβείο , ενώ η Daimler ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει όλα τα βραβεία «Yellow Angels» που είχε κερδίσει τα προηγούμενα χρόνια .

« Βραβεία από το κοινό έχουν μεγάλη σημασία για την Daimler, αφού αυτά αντικατοπτρίζουν την θέληση και την άποψη της κοινής γνώμης . Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι ότι οι ψηφοφορίες των αναγνωστών να έχουν διεξαχθεί με τον σωστό τρόπο. Αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση με το Yellow Angel », δήλωσε εκπρόσωπος της Daimler.

H ADAC ανέφερε ότι η Deloitte θα εξετάσει τις ψηφοφορίες από το 2005 έως το 2013, διότι διαπίστωσε ομοιότητες στον τρόπο με τον οποίο είχαν απονεμηθεί οι διακρίσεις σε αυτά τα χρόνια .

Αν μη τι άλλο, το γεγονός αποδεικνύει ότι εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο πιάστηκαν κορόιδα πιστεύοντας τα όσα ανέφερε η ADAC και κάνοντας την αγορά τους σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε η γερμανική λέσχη αυτοκινήτου. Η οποία ΑDAC το μόνο που -τελικά- έκανε ήταν να εξυμνεί τα γερμανικά μοντέλα και να θάβει τα υπόλοιπα.

Σε αυτούς τους καταναλωτές έχουν να πουν κάτι οι αρχές της Γερμανίας;
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ