2014-02-11 21:42:06
Φωτογραφία για Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Μόνο μέσα από συνεργασίες και όχι μέτρα, θα στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας
Στο δίκαιο του αιτήματος του αγροτικού κλάδου όσον αφορά την εφαρμογή της βαριάς φορολόγησης που τους επιβάλλει το κράτος, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην συνέλευση που πραγματοποίησαν οι αγρότες της Αιγιάλειας, σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο.

«Δεν βρίσκομαι τυχαία συμπαραστάτης των αγροτών εδώ, εκπροσωπώντας την αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά πιστεύοντας και στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα σας. Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια έθεσε ως προτεραιότητα την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις, κυρίως μέσα από το ειδικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί και ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Και με βάση αυτό το σχέδιο πορευόμαστε και τα τρία αυτά χρόνια, όσον αφορά την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, του πρωτογενούς τομέα και του ίδιου του αγρότη, και έτσι θα συνεχίσουμε» επεσήμανε ο κ. Αγγελόπουλος, προσθέτοντας πως χθες είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους της Ανεξάρτητης Κίνησης Συντονισμού της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών της Αιγιάλειας, από τους οποίους και ενημερώθηκε σχετικά με τα αιτήματά τους.


Ήδη, όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επιδιώκει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να μεταφέρει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κλάδου, καθώς «εκτιμούμε πως δεν μπορεί αυτόνομα το Υπουργείο Οικονομικών να αποφασίζει για την φορολόγηση, χωρίς τη γνώμη του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και να μην υπάρχει καν μία συνεργασία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελόπουλος συμπληρώνοντας: «Προτεραιότητα μας ήταν και παραμένει ο πρωτογενής τομέας. Δίχως όμως συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει πράξη. Αν αυτά τα μέτρα φορολόγησης των αγροτών ισχύσουν, το μόνο που θα προκαλέσουν είναι κοινωνική αναστάτωση και καμία ωφέλεια στην εθνική οικονομία».

Στη σημερινή συνέλευση των αγροτών της Αιγιάλειας συμμετείχε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νόμου Αχαΐας, Διονύσιος Μαυρόγιαννης, ως εκπρόσωπος του μπλόκου των αγροτών στη Δυτική Αχαΐα, ο οποίος και σημείωσε μεταξύ άλλων πως «είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά στα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που μας επιβάλλει η κυβέρνηση».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ