2014-02-13 10:33:08
Φωτογραφία για Επαναβεβαίωσε τη στήριξη της βρετανικής κυβέρνησης στα ψηφίσματα για την Αμμόχωστο
Την πλήρη υποστήριξη της βρετανικής Κυβέρνησης στα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας των... Ηνωμένων Εθνών για τα Βαρώσια, επαναβεβαίωσε ο Υφυπουργός Ευρώπης Ντέιβιντ Λίντινγκτον, απαντώντας τη Δευτέρα σε κοινοβουλευτική ερώτηση του Προέδρου των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τιμ Φάρον.

Ο βουλευτής του μικρότερου εταίρου της κυβέρνησης συνασπισμού, είχε υποβάλει ερώτηση προς το Φόρεϊν Όφις ζητώντας να πληροφορηθεί την πολιτική επί της εφαρμογής των ψηφισμάτων του Σ.Α. αναφορικά με την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νομίμους κατοίκους της.

Ο κ. Λίντινγκτον ανέφερε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να εργάζεται μαζί με τους Κυπρίους στην επιδίωξή τους για μία συνολική λύση, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος των Βαρωσίων. «Έχουμε εγείρει αυτό το περίπλοκο θέμα με τις τουρκοκυπριακές και τουρκικές αρχές», συμπλήρωσε ο Υφυπουργός Ευρώπης.

Η ερώτηση του κ. Φάρον ακολούθησε συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Αμμοχώστου Ηνωμένου Βασιλείου στο Λονδίνο.


Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις στη Βουλή των Λόρδων βαρόνη Βάρσι ανέφερε σε απάντησή της (επίσης τη Δευτέρα) σε σχετική ερώτηση του γνωστού για τις φιλοτουρκικές του θέσεις λόρδου Μαγκίνις ότι ο Πρωθυπουργός Κάμερον και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επαναβεβαίωσαν κατά τη συνάντηση της 15ης Ιανουαρίου τη στήριξή τους σε μία λύση «για ένα Κράτος της Κύπρου με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια, σε μία δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Όπως πρόσθεσε η βαρόνη Βάρσι, η συμφωνία των δύο ηγετών αφορούσε την επιδίωξη λύσης υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, βασισμένης στη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς επίσης και στις αρχές που διέπουν την ΕΕ.

«Η ακριβής μορφή της μελλοντικής ομοσπονδίας εναπόκειται στις δύο κοινότητες για να συμφωνηθεί μέσα από λεπτομερείς διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να στηρίζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για επανέναρξη των επίσημων συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε μία συνολική λύση στην Κύπρο», συμπλήρωσε η αξιωματούχος του Φόρεϊν Όφις.

offsite.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ