2014-02-13 14:08:58
Φωτογραφία για Σοκ για την ελληνική βιομηχανία – Σβήνει η Χαλυβουργική – Σε διαθεσιμότητα το 95% των εργαζομένων της
- Ουσιαστικά διακόπτεται η παραγωγή της Χαλυβουργικής μέχρι τον Απρίλιο

- Πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι που απέμειναν, είχαν αποχωρήσει 148 εργαζόμενοι μέσω εθελούσιας εξόδου, ενώ στους υπόλοιπους έγινε μείωση μισθού κατά 20%

- Κυριότερη αιτία θεωρείται το ενεργειακό κόστος λειτουργίας - Τα εργοστάσια λειτουργούν μόνο τη νυχτερινή βάρδια που είναι φθηνότερο το τιμολόγιο!

- Ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ οι υποχρεώσεις των 3 εταιρειών της Χαλυβουργικής στιςτράπεζες

- Διαβάστε την απεγνωσμένη ανακοίνωση από την πανελλήνια ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων μετάλλου

Το υψηλό ενεργειακό κόστος φαίνεται πως πνίγει την εταιρεία κολοσσό της οποίας οι τζιμινιέρες σβήνουν η μία μετά την άλλη.

έφυγαν από την εταιρεία 148 εργαζόμενοι, με πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, ενώ όσοι έμειναν συμφώνησαν σε μείωση μισθού κατά 20%

Η Χαλυβουργική, με τις 3 εταιρείες της, δηλαδή τις Σιδενόρ, Χαλυβουργική και Χαλυβουργία Ελλάδας, είναι σε δεινή θέση και ήδη προχωράει σε κινήσεις μείωσης του μισθολογικού κόστους.


από την ερχόμενη Δευτέρα η Χαλυβουργική βγάζει σε διαθεσιμότητα σχεδόν όλους τους εργαζόμενους της, για την ακρίβεια το 95%, εως τουλάχιστον στις 31 Μαρτίου 2014

Τους προηγούμενες μήνες έφυγαν από την εταιρεία 148 εργαζόμενοι, με πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, ενώ όσοι έμειναν συμφώνησαν σε μείωση μισθού κατά 20%.

Και σαν να μην έφτανε αυτό από την ερχόμενη Δευτέρα η Χαλυβουργική βγάζει σε διαθεσιμότητα σχεδόν όλους τους εργαζόμενους της, για την ακρίβεια το 95%, εως τουλάχιστον στις 31 Μαρτίου 2014.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως θα παίρνουν το μισό μισθό τους και 10% θα εισπράττεται το επίδομα ανεργίας.
Newsit
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ