2014-02-16 19:44:06
Φωτογραφία για Άνοιξη 2014: Διακοσμήστε το σπίτι σας με μικρό budget
Η Άνοιξη κάνει σιγά σιγά την εμφάνισή της… και οι τάσεις διακόσμησης στρέφονται προς τα παστέλ χρώματα, τα retro διακοσμητικά και τις έντονες «πινελιές»!

Με μικρό budget και χωρίς περιττά έξοδα, είστε σε θέση να αλλάξετε το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρά σας μέσα από μικρές έξυπνες κινήσεις. Οι παρακάτω 8 τάσεις θα σας εμπνεύσουν για να αποκτήσετε ένα Ανοιξιάτικο διαμέρισμα που θα ανεβάσει τη διάθεσή σας Πείτε «ναι» στο μπλε ηλεκτρίκ και το ροζ

Η άνοιξη φέρνει μαζί τις φωτεινές αποχρώσεις, όπως είναι το μπλε ηλεκτρίκ και το απαλό ροζ. Βάψτε τα παλιά έπιπλα και τη βιβλιοθήκη και αγοράστε μαξιλάρια σε ανοιξιάτικα χρώματα… ώστε να απομακρυνθείτε από τη χειμωνιάτικη διάθεση! Φέτος, ειδικά το ροζ ταιριάζει απόλυτα με τις ξύλινες επιφάνειες, καθώς όπως λέει ο σχεδιαστής Taniya Nayak: «Το ροζ σας προκαλεί να «παίξετε» με το λευκό και το γκρι, χαρίζοντας στο χώρο φως και κομψότητα. Έτσι, σίγουρα θα αποκτήσετε ένα σαλόνι γεμάτο ένταση».


Αγοράστε από e-shop αυτοκόλλητα τοίχου με φράσεις ή ρίγες

Υπάρχουν online καταστήματα που πουλούν αυτοκόλλητα τοίχου σε φθηνές τιμές. Πέρα από τις πεταλούδες και το τοπίο της Νέας Υόρκης, έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε αυτοκόλλητα με ρίγες και φράσεις με έντονη γραμματοσειρά που θα ανεβάσουν τη διάθεσή σας στα ύψη. Για παράδειγμα, εάν είστε λάτρεις του Bob Marley, διαλέξτε ένα αυτοκόλλητο που να αναγράφει: “Μην ανησυχείς για τίποτα, γιατί ακόμα και κάθε μικρό πράγμα θα πάει καλά…”

Ζωγραφίστε πίνακες με δέντρα, λουλούδια και τοπία

Ήρθε η ώρα να πάρετε το πινέλο στα χέρια και να ζωντανέψετε τους τοίχους σας με τοπία που «μυρίζουν» θάλασσα και βουνό. Ιδανικό θα ήταν να τοποθετήσετε τους πίνακες σε τοίχους που «συνορεύουν» με παράθυρο, ώστε το φυσικό φως να απλώνεται πάνω τους. Ωστόσο, εάν η ζωγραφική δεν είναι το φόρτε σας, οδηγηθείτε προς μια κατασκευή με φωτογραφίες από το περσινό καλοκαίρι.

Άνοιξη 2014: Διακοσμήστε το σπίτι σας με μικρό budgetΦέρτε το καλοκαίρι… στο σπίτι σας!

Γεμίστε το σπίτι σας με τη φρεσκάδα του καλοκαιριού, διακοσμώντας το τραπεζάκι του σαλονιού με κοχύλια και μικρές γλάστρες με κακτάκια ή ζουμπούλια. Παράλληλα, για μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, γεμίστε ένα δοχείο με άμμο ή νερό και τοποθετήστε μέσα μαργαρίτες ή κεριά. Εναλλακτικά, επιλέξετε διακοσμητικά από μπαμπού ή άλλα υλικά που δίνουν την εξωτική και φυσική αίσθηση της υπαίθρου.

Προτιμήστε κουρτίνες με διαφάνειες και πολυχρωμία

Οδηγηθείτε προς τις κουρτίνες με διαφάνειες, χοντρά στρώματα και διάφορα χρώματα, αφού αυτό «προστάζει» η Άνοιξη! Μπορείτε να κατευθυνθείτε σε αποχρώσεις, όπως είναι το σκούρο μωβ, το λιλά, το λευκό και το ανοιχτό γκρι και σχέδια σαν το πουά και τα prints. Κάντε το σωστό συνδυασμό, αφήνοντας τον ήλιο να «λούζει» το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα.

Δώστε σημασία στις αντιθέσεις… στις υφές!

Βάλτε στην αποθήκη τα χοντρά υφάσματα και αγοράστε αέρινα ριχτάρια, μεταλλικά φωτιστικά δαπέδου και φτιάξτε έναν υπέροχο χειροποίητο καθρέπτη. Βέβαια, εάν θέλετε να κάνετε μια αλλαγή στο σαλόνι σας, κατασκευάστε μόνοι σας έναν καναπέ με παλέτες και μαξιλάρια… ώστε να χαρίσετε μια πιο retro ατμόσφαιρα στο χώρο. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το χρυσό για μια πιο αριστοκρατική πινελιά και το χρώμα του ανοξείδωτου ατσαλιού.

Άνοιξη 2014: Διακοσμήστε το σπίτι σας με μικρό budgetΒρείτε μαξιλαροθήκες σε έντονα χρώματα και σχέδια

Αφήστε τα χρώματα να «ανεβάσουν» τη διάθεσή σας. Πειραματιστείτε με χρώματα, όπως είναι το σμαραγδί, το πράσινο μήλο, το χρώμα του lime, το τιρκουάζ, χωρίς βέβαια να προχωρήσετε σε υπερβολές. Έτσι, ακόμα και εάν έχετε βάψει τους τοίχους σε σκοτεινό χρώμα, θα καταφέρετε να δώσετε ένα πιο ανάλαφρο στυλ στη διακόσμηση. Ταυτόχρονα, αγοράστε μαξιλαροθήκες με κεντήματα, βελούδινη αφή, σχέδια από πεταλούδες και κλαδιά δέντρου και floral εκτυπώσεις.

Μετατρέψτε το μπαλκόνι σας σε παραμυθένιο…

Για να χαρίσετε ομορφιά στη βεράντα σας, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία. Είστε σε θέση να μετατρέψετε τις γλάστρες… σαν αυτές στα σοκάκια των νησιών του Αιγαίου, βάζοντας μια στρώση από άσπρα και μπεζ βότσαλα πάνω από το χώμα. Εναλλακτικά, «ντύστε» τις εξωτερικά με καφέ ή μπεζ δίχτυ και αγοράστε μικρά κασπώ σε έντονα χρώματα, όπως είναι το κόκκινο, το πορτοκαλί και το μωβ.

flowmagazine.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ