2014-02-18 01:51:09
Φωτογραφία για Ο πατέρας μου συνήθιζε να μου λέει ότι είμαστε Κρητικοί, όχι Έλληνες
"Θυμάμαι, όταν μεγάλωσα στον Καναδά, πως ο πατέρας μου συνήθιζε να μου λέει ότι είμαστε Κρητικοί, όχι Έλληνες. Όταν ήμουν μικρό παιδί και οι άλλοι Έλληνες στη γειτονιά με ρωτούσαν από πού ήμουν, θυμόμουν αυτό που έλεγε ο πατέρας μου και έλεγα ότι είμαι από την Κρήτη".

Πώς να μην είναι βαθιά ριζωμένη μέσα του η σφακιανή καταγωγή του.

Μπορεί οι Σφακιανοί να θεωρούνται σκληροτράχηλοι όμως στην εκδήλωση του συλλόγου Σφακιανών, "λύγισαν" όλοι από τη συγκίνηση που προκάλεσε η ομιλία του Στιβ Βρανάκη, του Σφακιανού που είναι Διευθυντής του Google creative Lab.

"Το να παραλάβω αυτό το βραβείο, εδώ σήμερα, έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα για τους εξής λόγους: Σήμερα δεν τιμάται ένα πρόσωπο ξεχωριστά, αλλά κυρίως μια ομάδα ανθρώπων από ένα ξεχωριστό μέρος, την περιοχή των Σφακίων.

Μια ομάδα ανθρώπων των οποίων η σκληρή δουλειά και η αποφασιστικότητα, αναδεικνύεται τόσο από τους ντόπιους ανθρώπους, όσο και από αυτούς που προέρχονται από εδώ, αλλά έφυγαν με σκοπό να ζήσουν και να ευημερήσουν σε ολόκληρο τον κόσμο.


…μου εμφυσήσατε ένα αίσθημα ευθύνης στη δουλειά μου, που με κάνατε να αισθάνομαι περήφανος και να μη συμβιβάζομαι, που με κάνατε να συνειδητοποιώ την αξία της σκληρής και επιτυχημένης δουλειάς.

Δεν θα ήμουν εδώ σήμερα για να λάβω αυτό το βραβείο, αν δεν είχα πάρει αυτά τα χαρακτηριστικά που οφείλονται στο γεγονός ότι κατάγομαι από τα Σφακιά της Κρήτης.

Αυτό εννοούσε ο πατέρας μου όταν μου έλεγε να απαντώ ότι είμαι από την Κρήτη".

Ο Στιβ Βρανάκης βραβεύτηκε στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο σύλλογος Σφακιανών νομού Χανίων στις 15 Φεβρουαρίου, για την κοπή της πίτας τους.

Στην εκδήλωση επιπλέον βραβεύτηκαν μαθητές από τα Σφακιά που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους το περασμένο σχολικό έτος, ενώ ακολούθησε πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.
flashnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ