2014-02-19 12:23:41
Φωτογραφία για Γιατί το 65% των εκατομμυριούχων Κινέζων θέλει να εγκαταλείψει άρον-άρον την Κίνα;
Είναι η χώρα που καταλαμβάνει την τρίτη θέση στη σχετική λίστα των χωρών με τους περισσότερους εκατομμυριούχους στον κόσμο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του 2013, οι εκατομμυριούχοι της υπολογίζονται σε πάνω από ένα εκατομμύριο Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων της Deutsche Welle, «δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με τη συμμετοχή 400 Κινέζων εκατομμυριούχων, δείχνει ότι το 65 % εξ΄ αυτών επιθυμούν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους ή πως τουλάχιστον θέλουν να αποκτήσουν άδεια παραμονής σε άλλη χώρα. Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε μάλιστα ότι το 30 % των ερωτηθέντων διαθέτει ήδη σήμερα μια τέτοια άδεια παραμονής».

Ποιοι είναι, όμως, οι κύριοι λόγοι που τους ωθούν στην εθελούσια «έξοδο» από τα πάτρια εδάφη;

Όπως σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα της Deutsche Welle, επικαλούμενο έρευνα του βερολινέζικου Mercator Institute of China Studies, αυτοί οι λόγοι είναι τρεις: «Η απουσία κράτους δικαίου, η μόρφωση των παιδιών και οι κάκιστες περιβαλλοντικές συνθήκες στην Κίνα».


Αναφέρει το άρθρο:

«Ήδη αρκετές χώρες έχουν εκπονήσει ειδικά προγράμματα, προσφέροντας άδειες παραμονής έναντι επενδύσεων. Αυστραλία, ΗΠΑ αλλά και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες επιδίδονται τελευταία σε μια μάχη προσέλκυσης της εύπορης αυτής πελατείας από την Κίνα. Το 2012 η Πορτογαλία ξεκίνησε το πρόγραμμα «χρυσή βίζα»: η αγορά ακινήτου αξίας τουλάχιστον 500.000 ευρώ ανταμείβεται με μια μόνιμη άδεια παραμονής. Το 2013 οι περισσότερες αιτήσεις στην Πορτογαλία προήλθαν από την Κίνα και το Χονγκ-Κονγκ. Ένα σχεδόν ταυτόσημο πρόγραμμα υιοθέτησε τον περασμένο χρόνο και η Κίνα ενώ Κύπρος και Ελλάδα προσφέρουν άδειες παραμονής για αγορές αξίας άνω των 250.000 ευρώ. Την ίδια ώρα η Ουγγαρία προσπαθεί να προσελκύσει επενδυτές, προσφέροντας άδειες παραμονής έναντι επένδυσης τουλάχιστον 250.000 σε κρατικά ομόλογα. Ψηλότερα έχουν βάλει τον πήχη οι Ολλανδοί όπου η επένδυση πρέπει να ξεπερνά τα 1,25 εκατομμύρια».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ