2014-02-20 20:57:08
Φωτογραφία για Deutsche Bank: Διακανονισμός €900 εκατ. για υπόθεση Κιρχ
Η Deutsche Bank έβαλε τέλος την Πέμπτη στη δεκαετή δικαστική διαμάχη με τους κληρονόμους του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Λίο Κίρχ, με μια συμφωνία που θα της στοιχίσει περίπου €900 εκατ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η συμφωνία επιλύει όλες τις νομικές διαφωνίες μεταξύ του Κιρχ και της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας.

Ο διακανονισμός περιλαμβάνει την πληρωμή €775 εκατ. συν τόκους και μια εφάπαξ αποζημίωση για νομικές δαπάνες, που αναμένεται να ανεβάσει το συνολικό ποσό στα €900 εκατ. με €925 εκατ. H Deutsche Bank θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα του 2013 με το κόστος της συμφωνίας, ανεβάζοντας τις ζημίες του τέταρτου τριμήνου στα €1,3 δισ.

Πριν από τον διακανονισμό της υπόθεσης Κιρχ, η Deutsche Bank είχε πληρώσει το 2012 και το 2013 περίπου €5 εκατ. για άλλους διακανονισμούς, πρόστιμα και αγωγές.

Ο Λίο Κιρχ, ο οποίος πέθανε το 2011, και οι κληρονόμοι του έχουν ξεκινήσει δικαστικό πόλεμο εναντίον της Deutsche Bank από τότε ο πρώην CEO της τράπεζας Ρολφ Μπρούερ αμφισβήτησε την πιστοληπτική αξιοπιστία της τράπεζας σε συνέντευξη στο Bloomberg το 2002. Ο μιντιακός όμιλος του Κιρχ υπέβαλε αίτηση πτώχευσης λίγους μήνες μετά. Η διαμάχη οδήγησε σε δεκάδες αγωγές και εισαγγελικές έρευνες.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ