2014-02-21 11:21:06
Φωτογραφία για Ρέθυμνο: Συνεχείς πιέσεις για την ολοκλήρωση του κόμβου Αμαρίου
Σε συνεχή επαγρύπνηση βρίσκονται τα στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης τους τελευταίους μήνες, γνωρίζοντας τα... προβλήματα τα οποία συνεχώς ανακύπτουν στην εκτέλεση του έργου κατασκευής του κόμβου Αμαρίου. Για το λόγο αυτό έχει συσταθεί και μία επιτροπή «παρακολούθησης» του έργου, η οποία έχει ως αρμοδιότητα να διαπιστώνει καθημερινά εάν οι εργασίες συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς, ώστε μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια να γίνει εφικτή η παράδοση του έργου μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

Για το λόγο αυτό, για μία ακόμα φορά χθες έγινε μία τεχνική συνάντηση στο έργο, παρουσία και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΚ, Λευτέρη Κοπάση, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών του οργανισμού. Ο κ. Κοπάσης, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση, σημείωσε πως «εμείς έχουμε ορίσει μία επιτροπή για την επίβλεψη του έργου και έχουμε απαίτηση καθημερινής παρακολούθησης για να δούμε πως εξελίσσονται οι εργασίες ώστε να ολοκληρωθεί από τον ανάδοχο μέσα στις συμβατικές του υποχρεώσεις».


Τα προβλήματα του κόμβου Αμαρίου είναι πολλά, έχουν υπάρξει πολλές καθυστερήσεις, οι οποίες έχουν πάει το έργο πολύ πίσω, ενώ ο εργολάβος πιέζεται πλέον πολύ προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες. Να θυμίσουμε, μάλιστα, ότι πριν από μερικούς μήνες ο εργολάβος είχε κηρυχθεί προσωρινά έκπτωτος, με απώτερο στόχο να πιεστεί να συνεχίσει τις εργασίες που είχαν καθυστερήσει.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Λ. ΚΟΠΑΣΗ

Με αφορμή τα όσα έχουν δημοσιευθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τον ΟΑΚ, ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Λευτέρης Κοπάσης, έστειλε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Με την ευκαιρία και σε συνέχεια της δημοσιοποίησης στοιχείων που αφορούν στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ και αποτέλεσαν μέρος της ενημέρωσης των μελών του ΔΣ, επανέρχομαι ώστε να επιβεβαιώσω την ακρίβειά τους και να διαβεβαιώσω ως προς την διάθεση της Διοίκησης για την απόλυτη διαφάνεια των θεμάτων που διαχειριζόμαστε με εξονυχιστική διερεύνηση και εξέταση σε βάθος, συστηματικά και αδιάλειπτα.

Έτσι όπως και σε κάθε ένα από τα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια παρέχονται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο σαφείς πληροφορίες και σφαιρική ενημέρωση για τις εξελίξεις στα σημαντικά θέματα του Οργανισμού, μεταξύ των οποίων σημαίνουσα θέση κατέχουν τα θέματα των δυσβάσταχτων ληξιπρόθεσμων οφειλών του πρώην ΟΑΝΑΚ τις οποίες προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε, και ο πλειστηριασμός του κτίριο της Αγ. Τίτου που επιδιώκουμε να περισώσουμε.

Όμως πραγματικά αυτό που κυριαρχεί στον προγραμματισμό μας είναι η αναπτυξιακή διάσταση της παρέμβασής μας για την πρόοδο του τόπου μας και έχει οδηγήσει να αναδειχτεί σε ζήτημα τιμής για τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ η ολοκλήρωση των σημαντικών έργων που έχει αναλάβει, εντός του χρονοδιαγράμματος και στους προκαθορισμένους όρους ποιότητας και κόστους όπως πχ ο κόμβος Αμαρίου ή η σήραγγα πλήρωσης του Φράγματος του Αποσελέμη κά.

Στα πλαίσια αυτά διαπιστώνω ως Διευθύνων Σύμβουλος μια πρωτοφανή διάθεση συμμετοχής και προσφοράς από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του Οργανισμού, χωρίς σκιές και πρόσημα προέλευσης, οι οποίοι διαθέτουν εξαιρετική κατάρτιση και εμπειρία όπως και επαγγελματική προσήλωση στην κατεύθυνση επίτευξης των κοινών μας στόχων.

Τέλος επιβάλλεται η αναφορά στην πάντοτε αποτελεσματική καθοδήγηση και παρέμβαση του Προέδρου του ΔΣ και Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργου Δεικτάκη, όπως και του συνόλου του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και των πολιτικών δυνάμεων του νησιού για την επίλυση κάθε προβλήματος που παρουσιάζεται συμβάλλοντας έτσι στην εκπλήρωση της αποστολής μας με τον καλύτερο τρόπο».
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ