2014-02-22 21:59:12
Φωτογραφία για Η ύφεση καταπίνει βιομηχανία και ταμεία...!!!
Η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει την εργοδοτική εισφορά προκειμένου να περιορίσει το κόστος βιομηχανικής παραγωγής. 

 Πρόκειται για υποκριτική και καταστροφική απόφαση. Υποκριτική, διότι το Μνημόνιο έχει θέσει ως αναγκαίο όρο τη μείωση της εργοδοτικής εισφοράς κατά 3,8 μονάδες. Όχι, βεβαίως, για τη στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας, αλλά για την εξάπλωση της εσωτερικής υποτίμησης στο σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας, εξέλιξη που ισοδυναμεί με τη μεταφορά χρημάτων και ισχύος από τους εργαζόμενους στο κεφάλαιο. Η προαναγγελθείσα μείωση, λοιπόν, αφαιρεί πόρους 1 δισ. ευρώ ετησίως από τα χειμαζόμενα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς να εξασφαλίζει τη λειτουργία των βιομηχανικών μονάδων.

Η ελληνική βιομηχανία, αντιμέτωπη με τα διαρθρωτικά προβλήματά της, ακολουθεί τη δίνη της λιτότητας. Το Μνημόνιο, που αποτελεί θηριώδες πρόγραμμα ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, δημιουργεί το αρνητικό περιβάλλον μέσα στο οποίο αφανίζεται η ελληνική βιομηχανία. Η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να λάβει μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να ανακόψουν την επιδημία αποβιομηχάνισης. Η μείωση του ενεργειακού κόστους, που είναι αναγκαία, προσκρούει στην κακοδιαχείριση της ΔΕΗ και στις μίζες στο φυσικό αέριο, που έχουν εξακοντίσει το ενεργειακό κόστος.


Χωρίς περιβάλλον στο οποίο θα ενισχύεται η εσωτερική ζήτηση, χωρίς Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που θα υποστηρίζει σταδιακά την αναπτυξιακή διαδικασία, με επιμονή στα καταστροφικά σχέδια εκποίησης των δικτύων της ενέργειας, αλλά και στο δόγμα αποχής του κράτους από παρεμβάσεις στην παραγωγική διαδικασία (σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν σε άλλες καπιταλιστικές χώρες), η βιομηχανία ακολουθεί την πορεία διάλυσης της ελληνικής οικονομίας.

Λόγια του αέρα αποδεικνύονται οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, καθώς αποδιοργανώνονται η υφιστάμενη παραγωγική βάση και τα δίκτυα της χώρας. Κενό περιεχομένου είναι το "επίτευγμα του πρωτογενούς πλεονάσματος", καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία καταβαραθρώνονται.

Η αντιστροφή των οικονομικών εξελίξεων προϋποθέτει ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών. Η ήττα της κυβέρνησης Σαμαρά αποτελεί όρο για να τεθεί σε αναπτυξιακή τροχιά η οικονομία. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με κυβέρνηση της Αριστεράς.
avgi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ