2014-02-24 11:13:54
Φωτογραφία για Η 2η κινητοποίηση των αγροτών των Μεσογείων
Πιστοί στο ραντεβού τους οι αγρότες των Μεσογείων (Κορωπίου, Κερατέας, Μαρκοπούλου, Παιανίας, Σπάτων και Καλυβίων) συγκεντρώθηκαν για... δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες, το πρωί της Κυριακής στη διασταύρωση των Λεωφόρων Παιανίας - Μαρκοπούλου και Βάρης - Αεροδρομίου, στο Κορωπί, με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.

Με πρωτοβουλία των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών των Μεσογείων, οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ και διαμαρτυρήθηκαν για την ανύπαρκτη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής - στο δικαίωμα επιβίωση του Έλληνα αγρότη και πολίτη που η κυβέρνηση διατείνεται αλλά πράττει τα αντίθετα, ενώ αποτελεί το βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας.

Διαμαρτυρήθηκαν για τη σφοδρή επίθεση που δέχονται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα την εξαθλίωσή τους, τη μείωση της παραγωγής τους και την εγκατάλειψη των καλλιεργούμενων εκτάσεων τους.

Οι αγρότες συναντήθηκαν στις 10:30 το πρωί, πολλοί περισσότεροι από την προηγούμενη φορά. Παρά τη μεσημεριανή βροχή δεν πτοήθηκαν και έκλεισαν για λίγο την είσοδο της Αττικής Οδού και αποχώρησαν λίγο μετά τις 15:30, αποφασισμένοι να επανέλθουν με πιο δυναμική κινητοποίηση.

Όσο για το μήνυμα των αγροτών … «Καλούμε τη κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο με την ευκαιρία της ψήφισης την επόμενη εβδομάδα του mini προϋπολογισμού να ενστερνιστεί τα προβλήματά μας και να διορθώσει τα λάθη και τις ανισότητες … εδώ είναι Αττική Θεών νταμάρι μα δεν θα επιτρέψουμε να γίνει πεδίο βολής που ασκούνται ξένοι φαντάροι».

Στη συγκέντρωση, εκτός των προεδρείων των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών της περιοχής, έδωσαν το παρών οι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Κορωπίου, Παιανίας, Σαρωνικού και Μαρκοπούλου, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ απουσίαζαν για δεύτερη φορά οι δήμαρχοι των Σπάτων – Αρτέμιδος και Λαυρεωτικής.

mesogianews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ