2014-02-24 14:53:20
Φωτογραφία για Πάτρα: Τον Οκτώβριο ο επόμενος μαραθώνιος Run Greece
Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση των δρομέων στην Ελλάδα. Συνήθειες που στο παρελθόν ανήκαν μόνο σε αθλητικούς τύπους έχουν μπει στη ζωή και ανθρώπων που δεν είχαν σχέση με τον αθλητισμό. Στην αρχή, κάποιοι, θεώρησαν το τρέξιμο μία μόδα που θα περάσει, στο πέρασμα των χρόνων, όμως, οι «φίλοι των δρόμων» αυξήθηκαν και όλα δείχνουν ότι το τρέξιμο είναι... μόδα που θα μείνει.

Και αυτή τη χρονιά σε όλη την Ελλάδα θα διεξαχθούν δεκάδες αγώνες μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Η αρχή θα γίνει αύριο με τον πρώτο αγώνα του 1ου «Attika run & Fun Grand Prix», που θα πραγματοποιηθεί στον Αλιμο. Στη συνέχεια, τη... σκυτάλη θα πάρει η Κηφισιά (16/3) και θα ακολουθήσουν οι Δήμοι Αγίων Αναργύρων - Καματερού (30/3), Ηλιούπολης (27/4) και Παλαιού Φαλήρου (11/5). «Σκοπός των αγώνων είναι η ευεξία, η ευγενής άμιλλα, καθώς και η μύηση των μικρών παιδιών στο τρέξιμο. Σε κάθε δήμο, θα βοηθηθεί η ανάπτυξη του αθλητισμού. Θα γίνουν αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ., ενώ τα παιδιά θα τρέξουν στο 1 χλμ.», δήλωσε ο διευθυντής της «Feel Good Sports Club» και παλαιός πρωταθλητής του ακοντισμού, Ανδρέας Καπώνης.


Η ατομική εγγραφή εντός προθεσμιών στοιχίζει 5 ευρώ και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο ίδρυμα «Θεοτόκος». Ο νικητής και η νικήτρια των 10 χλμ. (με το συνολικό άθροισμα των βαθμών) θα κερδίσουν ένα ταξίδι στη Ρώμη για συμμετοχή σε αγώνα Ημιμαραθωνίου ή Μαραθωνίου. Χορηγός επικοινωνίας είναι η «Καθημερινή».

Στις 4 Μαΐου θα διεξαχθεί και ο 3ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας. Αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 18.000 δρομείς και οι διοργανωτές του φιλοδοξούν να αποτελέσει σημείο αναφοράς στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στον τουρισμό, αλλά και στην κοινωνική δράση. Το 2013 αγωνίστηκαν 9.000 δρομείς, ενώ, αυτή τη χρονιά, οι εγγραφές δείχνουν ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 18.000. Τα έσοδα από τις εγγραφές των Συλλόγων Υγείας θα διατεθούν στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, γιατί περίπου 500 δρομείς από το εξωτερικό θα έρθουν να τρέξουν στην Αθήνα. Οι περισσότεροι δρομείς θα μας έρθουν από την Ιαπωνία, χάρη στη συνεργασία με τον ελληνικό Ιαπωνικό σύνδεσμο για τον ελληνικό μαραθώνιο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.

Αγώνες δρόμου μαζικής συμμετοχής, όμως, δεν θα υπάρξουν μόνο στην Αθήνα. Και αυτή τη χρονιά, ο ΣΕΓΑΣ θα διοργανώσει το «Run Greece». Ο πρώτος σταθμός θα είναι η Λάρισα στις 30 Μαρτίου. Θα ακολουθήσουν το Ηράκλειο (27/4), τα Ιωάννινα (11/5), η Καστοριά (21/9), η Αλεξανδρούπολη (28/9) και η Πάτρα 12/10).
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ