2014-02-24 15:16:06
Φωτογραφία για Απελευθερώθηκαν 60 ακόμη άνδρες που είχαν συλληφθεί στην πόλη της Χομς
Εξήντα άνδρες που είχαν συλληφθεί κατά την απομάκρυνσή τους από τη συριακή πόλη Χομς αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την... ανάκρισή τους, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς Ταλάλ Μπαράζι.

Οι άνδρες αυτοί, ηλικίας 15 έως 55 ετών, περιλαμβάνονται στους 1.400 πολίτες που απομακρύνθηκαν από τις 7 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών που επετεύχθη με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, από την παλιά πόλη της Χομς. Οι αντάρτες διατηρούν τον έλεγχο της παλιάς πόλης, η οποία πολιορκείται εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο από τις συριακές δυνάμεις.

«Μετά τη ρύθμιση εκκρεμοτήτων τους, 60 άνδρες απελευθερώθηκαν», δήλωσε ο κυβερνήτης Μπαράζι προσθέτοντας ότι παραμένουν ακόμη 181 νέοι άνδρες σε ένα κέντρο που δημιουργήθηκε για αυτόν τον λόγο, των οποίων τα θέματα θα διευθετηθούν γρήγορα, «αυτή την εβδομάδα».

«Διάφορες εκκρεμότητες ορισμένων ανδρών (λιποταξία και άλλες) θα εξομαλυνθούν γρήγορα», τόνισε.


Η προφυλάκιση των ανδρών αυτών προκάλεσε τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε το Σάββατο απόφαση με την οποία καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στη σύγκρουση να προχωρήσουν στην άμεση άρση των πολιορκιών κατοικημένων περιοχών και ζητεί το τέλος των επιθέσεων εναντίον των πολιτών.

Παράλληλα «ζητεί όλες οι πλευρές και κυρίως οι συριακές αρχές να επιτρέψουν χωρίς καθυστέρηση την ταχεία, ασφαλή και ελεύθερη πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων για τη διανομή βοήθειας». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ