2014-02-24 21:38:07
Φωτογραφία για Με εντυπωσιακή συμμετοχή εθελοντών κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε η 3η αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π για το 2014 στο ανατολικό Πεντελικό
Με μεγάλη συμμετοχή από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής πραγματοποιήθηκε η 3η Εθελοντική Αναδάσωση του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) στο Πεντελικό, αυτή τη φορά στην ανατολική πλευρά του όρους στη θέση Ντράφι του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου. Ο Σ.Π.Α.Π στη συγκεκριμένη αναδάσωση συνέχισε σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου και τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου την προσπάθεια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος ενώνοντας τις δυνάμεις του με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Την προσπάθεια στήριξαν με τη συμμετοχή τους και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μέλη του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π, καθώς και εκπρόσωποι του Δασαρχείου και του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής αλλά και από όμορες περιοχές, μαζί με μαθητές, μέλη εθελοντικών ομάδων και φορέων ανηφόρισαν στις πλαγιές του οικισμού Ντράφι και με θέληση να επαναφέρουν την πράσινη όψη στο πολλαπλώς πληγωμένο από τις πυρκαγιές άλλοτε κατάφυτο από πεύκα βουνό, φύτεψαν χιλιάδες νέα δέντρα.


Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη δεντροφύτευση του Σ.Π.Α.Π στο Ντράφι, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Σε ένα νέο σημείο που έχει λαβωθεί επανειλημμένως από το ανθρώπινο χέρι, ο Σ.Π.Α.Π και όλοι οι φίλοι του δάσους συναντηθήκαμε για να καταθέσουμε για άλλη μια φορά στην πράξη τη βούλησή μας να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί το έγκλημα σε βάρος του Πεντελικού αλλά όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την ομορφιά και την πράσινη όψη στο Πεντελικό τοπίο προς όφελος των παιδιών και των επόμενων γενεών».

Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π, τα Εξωτερικά Συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Στο σημείο της δεντροφύτευσης βρέθηκαν, επίσης, το μέλος του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Γιώργος Χριστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο Δασάρχης Πεντέλης Θανάσης Ρέππας, ο πρόεδρος της πρώην Κοινότητας Πικερμίου Θανάσης Αδαμόπουλος, η Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΚΑΪ Δώρα Γιαννακάκη κ.α.

Από μέρους εθελοντικών ομάδων και συλλόγων, με τη συμμετοχή τους στήριξαν τη δεντροφύτευση ο Σύλλογος Ολυμπιονικών Ραφήνας, οι τοπικοί σύλλογοι «Διώνη» και «Αιολίς», το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ραφήνας, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Ελλάδας, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Ο.Μ.Α.Κ) κ.α.

Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς της δράσης: την Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, την εταιρία Nestle, και την εταιρία 3Ε.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ