2014-02-26 01:41:07
Φωτογραφία για «Δεν θα υπάρξει πλατεία Μάινταν σε εμάς» λέει σε όλους τους τόνους η Λευκορωσία
Μήνυμα προς τη Δύση ότι η Λευκορωσία δεν θα έχει την «τύχη» της Ουκρανίας, έστειλε προχθές (23 Φεβρουαρίου) ο Πρόεδρος της χώρας, Alexander Lukashenko.

Όπως είχε σημειωθεί στο ρεπορτάζ της EurActive, ο ηγέτης της κατά πολλούς «τελευταίας δικτατορίας της Ευρώπης», απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρξουν εξεγέρσεις στη χώρα του παρόμοιες με αυτές του Κίεβου.

«Δεν θα υπάρξει πλατεία Μάινταν στη Λευκορωσία», είπε ο Lukashenko.

Η Λευκορωσία μαζί με το Καζακστάν, ανήκουν στην Τελωνειακή Ένωση της Ρωσίας ενώ συνιστά και σθεναρή υποστηρίκτρια της μελλοντικής Ευρασιατικής Ένωσης που προωθεί το Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin.

Ο «τελευταίος δικτάτορας» της Ευρώπης, που βρίσκεται στην εξουσία από το 1994, δέχεται συχνά τα πυρά των Ευρωπαίων αξιωματούχων για την «αυταρχική» του πολιτική με αποκορύφωμα την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στις προεδρικές εκλογές του 2010.


Η ΕΕ έχει επιβάλει κυρώσεις σε κυβερνητικούς αξιωματούχους της χώρας, τις οποίες μάλιστα ανανέωσε και επέκτεινε πρόσφατα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων φυλακίσεων πολιτικών κρατουμένων, των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της έλλειψης δημοκρατικών και δικαστικών μεταρρυθμίσεων.

«Μάθημα» η Ουκρανία

«Συγκεκριμένες εντάσεις και φόβοι για το μέλλον και τη σταθερότητα του κράτους μας μπορεί να γίνουν αντιληπτές στην κοινωνία», αλλά είναι «ιερή αποστολή» της κυβέρνησης η «διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην χώρα μας», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να μαθαίνει κανείς από τα λάθη των άλλων και να αποτρέπονται ακόμη και «οι μικρότερες ενδείξεις αστάθειας στη Λευκορωσία».

«Η γειτονική Ουκρανία που έγινε αρένα σύγκρουσης μεταξύ δυναμικών εσωτερικών και εξωτερικών δυνάμεων, θα πρέπει να γίνει μάθημα σε εμάς», τόνισε ο Λευκορώσος Πρόεδρος

Greek Finance Forum Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ