2014-02-27 11:02:05
Φωτογραφία για Ποινική δίωξη σε βάρος διευθύνοντα συμβούλου του ΑΠΘ για κακουργηματική απιστία
Να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας Διαχείρισης και... αξιοποίησης περιουσίας του ΑΠΘ για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατά του πανεπιστημίου, για ζημιά που ανέρχεται στο 1 εκ. ευρώ, παρήγγειλε ο Eισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς, Αργύριος Δημόπουλος.

Μετά από καταγγελία που έφτασε στον τότε εισαγγελέα, Λάμπρο Τσόγκα, και έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, δεν εισέπραξε τα ενοίκια κυλικείων από σχολές όπως η Νομική, η Ιατρική, η Φιλοσοφική, το Χημικό και το Πολυτεχνείο, αλλά και από τη Φοιτητική Λέσχη, για την πενταετία 2008- 2012. Όπως προέκυψε, ο κατηγορούμενος δεχόταν μεταχρονολογημένες επιταγές, δεν καταλόγιζε τόκους υπερημερίας για τα μισθώματα και δεν επιδίωκε να εισπράττει τα χρωστούμενα ποσά, με αποτέλεσμα να ζημιώσει το πανεπιστήμιο.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν οι ευθύνες της διοίκησης του ΑΠΘ, με κατ' αντιπαράσταση εξέταση των δύο πρυτάνεων, Αναστάσιου Μάνθου και Γιάννη Μυλόπουλου.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν διαχειριστικό έλεγχο, οπότε δεν βαραίνονται με καμία ευθύνη avriani.makedonias.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ