2014-02-27 19:36:14
Φωτογραφία για Η Μαρία Κάλλας, η ΕΟΚΑ και οι αποικιοκράτες Βρετανοί
Με μια επιτυχέστατη εκδήλωση η Λάρνακα τίμησε τη μνήμη της μεγαλύτερης Ελληνίδας υψιφώνου, της Μαρίας Καλογεροπούλου- Κάλλας. Η παρουσίαση είχε θέμα «Μαρία Κάλλας, οι ψηφίδες της μοναδικότητάς της», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 90 χρόνων από τη γέννησή της. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ομάδα Φίλων Λάρνακας υπό την προεδρία του κ. Λούη Περεντού, στο Μουσείο Πιερίδη-Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου υπό την αιγίδα του Προέδρου του κ. Δημήτρη Ζ. Πιερίδη.

Η παρουσίαση έγινε από τον κ. Αντρέα Τιμοθέου ο οποίος στη εισήγησή του κάλυψε τα 90 χρόνια της μεγάλης προσφοράς της αοιδού η οποία ανήκε σε Ελληνική οικογένεια και γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Η εκδήλωση περιλάμβανε φωτογραφικό υλικό καθώς και προβολές αποσπασμάτων από συνεντεύξεις και παρουσιάσεις της Μαρίας Κάλλας.

Η Μαρία Καλλάς θεωρούσε πάντοτε τον εαυτό της σαν γνήσια Ελληνίδα, είχε μια πολυτάραχη επαγγελματική σταδιοδρομία ενώ ο μεγάλος της έρωτας ήταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης, τον οποίο ακόμη αγαπούσε έστω και αν τη χώρισε για να παντρευτεί την Τζάκυ Τζων Κέννεντυ
. Η Μαρία Κάλλας, ανέφερε σε παρέμβασή του ο Δημήτρης Πιερίδης που τη γνώρισε προσωπικά στη Γενεύη (1956), «τα είχε με τους Βρετανούς αποικιοκράτες για τη συμπεριφορά τους στην Κύπρο κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 και τους «πολεμούσε» μέχρι και τον ΟΗΕ».

Η Μαρία Κάλλας απεβίωσε στις 16.9.1977 και η τέφρα της διασκορπίστηκε στο αγαπημένο της Αιγαίο από σκάφος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με πλήρεις τιμές από αξιωματικούς και απόσπασμα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Ο λόγος, γιατί ήθελε να ήταν τόσο κοντά στο νησί Σκορπιός και τον τάφο του αγαπημένου της Αριστοτέλη Ωνάση.
alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ