2014-03-06 18:17:06
Φωτογραφία για «On air» καταγγελία κατά της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία από παρουσιάστρια ειδήσεων! [video]
Την παραίτησή της «on air» υπέβαλε μία Αμερικανίδα παρουσιάστρια ειδήσεων, η οποία εργαζόταν στο κρατικά χρηματοδοτούμενο τηλεοπτικό δίκτυο "Russia Today", δείχνοντάς έτσι τη διαμαρτυρία της για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Λιζ Γουόλ, η οποία μέχρι πρόσφατα εργαζόταν για λογαριασμό του παραρτήματος του "Russia Today" στην Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε την παραίτησή της την ώρα που παρουσίαζε το δελτίο ειδήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να εξακολουθεί να δουλεύει σε ένα τηλεοπτικό δίκτυο που «εξωραΐζει τις ενέργειες του Πούτιν».

Σημειώνεται ότι ο Πούτιν έχει δικαιολογήσει την εισβολή στην Κριμαία ως έναν τρόπο για την προστασία των Ρώσων της περιοχής, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, απειλούνται από «υπερεθνικιστικές δυνάμεις» την ώρα που η χώρα υφίσταται επανάσταση.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, κατά την ανακοίνωση της παραίτησής της, η Γουόλ αποκάλυψε ότι οι παππούδες της είχαν μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ουγγαρία κατά τη διάρκεια της επανάστασης της χώρας το 1956, λόγω της απειλής των σοβιετικών δυνάμεων, εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία αποτελούν για εκείνη «προσωπικό θέμα».


«Είμαι υπερήφανη που είμαι Αμερικανίδα και πιστεύω στη διάδοση της αλήθειας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, μετά από αυτό το δελτίο ειδήσεων, θα υποβάλλω την παραίτησή μου», είπε η Γουόλ χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Daily Beast" μετά το περιστατικό, η όμορφη παρουσιάστρια δήλωσε ότι η επιρροή του Κρεμλίνου στο "Russia Today" δεν ήταν εμφανής, ωστόσο τόνισε ότι «για να πετύχει κανείς στο συγκεκριμένο κανάλι, απαγορεύεται να αμφισβητεί».

Από πλευράς του, το δημοφιλές τηλεοπτικό δίκτυο απάντησε με δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του σχετικά με το περιστατικό:

«Όταν ένας δημοσιογράφος διαφωνεί με τη συντακτική θέση του οργανισμού στον οποίο εργάζεται, η συνήθης πορεία δράσης είναι να απευθύνει αυτά τα παράπονα στον συντάκτη και, αν δεν μπορούν να επιλυθούν, να παραιτηθεί σαν επαγγελματίας. Όταν, όμως, κάποιος στήνει ολόκληρο δημόσιο σόου σχετικά με μία προσωπική του απόφαση, τότε αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κόλπο αυτοπροβολής. Ευχόμαστε τύχη στη Λιζ για την πορεία που επέλεξε».
directnews.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Ερντογάν «ομολόγησε»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Ερντογάν «ομολόγησε»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ