2014-03-07 12:03:57
Φωτογραφία για Οι Ρώσοι απέκλεισαν το ουκρανικό Ναυτικό βυθίζοντας πλοίο!
Απίστευτη κίνηση του ρωσικού Ναυτικού που επιβεβαιώνεται από μεγάλα μέσα ενημέρωσης αλλά και εξειδικευμένους στα στρατιωτικά θέματα διεθνείς ιστοχώρους, δίνει περαιτέρω διάσταση «στρατιωτικής σοβαρότητας» από την πλευρά του Κρεμλίνου στη διένεξη με την Ουκρανία Ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας προχώρησε χθες το πρωί στη βύθιση καταδρομικού στην είσοδο του κόλπου όπου ελλιμενίζονται πλοία του ουκρανικού Ναυτικού (λίμνη η οποία το 1961 συνδέθηκε με τη Μαύρη Θάλασσα με κανάλι πρόσβασης), μπλοκάροντας την έξοδό τους στη Μαύρη Θάλασσα… Πρόκειται για το καταδρομικό «Ochakov», κλάσης «Kara».

Την επιχείρηση παρακολουθούσαν στελέχη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και συγκεκριμένα του Ναυτικού, χωρίς φυσικά να μπορούν να κάνουν το οτιδήποτε. Αργότερα προχώρησαν απλώς στην επιβεβαίωση του συμβάντος.

Οι Ρώσοι φέρονται να ρυμούλκησαν το πλοίο στην είσοδο του κόλπου, το γέμισαν νερό και στη συνέχεια ακούστηκε και μία έκρηξη! Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δηλώνει, ότι απαιτούνται χρόνος και αρκετά χρήματα για να μετακινηθεί το πλοίο από το σημείο, όπου το βάθος είναι μόλις 9-11 μέτρα…


Το πλοίο που βύθισαν είχε παροπλιστεί από το 2000. Παρόλα αυτά ήταν σταθμευμένο στην περιοχή, πιθανότατα στο πλαίσιο των επιχειρησιακών σχεδιασμών του ρωσικού Ναυτικού.

Το ερώτημα είναι για ποιον λόγο οι Ρώσοι επέλεξαν να προβούν σε μια ομολογουμένως εντυπωσιακή κίνηση, εάν δε σκοπεύουν να εμπλακούν σε επιχειρήσεις, αφού με τον τρόπο αυτό «πρόδωσαν» τα επιχειρησιακά τους σχέδια.

Όπως πάντα όμως σε τέτοιες περιπτώσεις, απάντηση υπάρχει, μόνο που δεν πρόκειται να τη μάθουμε.
Πηγή
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δίαιτα και κατακράτηση υγρών
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δίαιτα και κατακράτηση υγρών
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ