2014-03-09 09:45:51
Φωτογραφία για Με τίτλο: Η τρόικα... τρελάθηκε! κυκλοφορεί σήμερα η Realnews
Με τίτλο: "Η τρόικα... τρελάθηκε!" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, αναφερόμενη στις παράλογες απαιτήσεις και τον εκβιασμό για τρίτο μνημόνιο. Η εφημερίδα κάνει λόγο για "τα ύποπτα παιχνίδια του Τόμσεν και της παρέας του με "λάφυρο" την Εθνική", ενώ επισημαίνει ότι θα είναι "καθοριστικό το αυριανό Eurogroup για την τύχη των ελληνικών τραπεζών". Η Realnews αποκαλύπτει ότι "οι δανειστές απαιτούν ο εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο να μειωθεί στα 586 ευρώ, καθώς και να απολυθούν επιπλέον 2.000 υπάλληλοι το πρώτο τρίμηνο του 2015". Παράλληλα, η εφημερίδα σημειώνει ότι "αντιδρούν ακόμη και σκληροί "μνημονιακοί" υπουργοί".

Στο ίδιο μήκος κύματος ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μίχαελ Σπιντελέγκερ δηλώνει στην εφημερίδα: "Δεν υπάρχει περιθώριο για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους".

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Τρόικα εκβιαστών!"
. Ο Ν. Χατζηνικολάου επισημαίνει χαρακτηριστικά: "Επιδιώκουν πάση θυσία να οδηγήσουν τη χώρα μας στην υπογραφή ενός νέου, του τρίτου κατά σειράν μνημονίου. Και το ερώτημα είναι απλό: Τι θα πράξει η κυβέρνηση; Θα υποχωρήσει, "αυτοκτονώντας" πολιτικά και δένοντας χειροπόδαρα τη χώρα για πολλά ακόμη χρόνια στο άρμα του Βερολίνου, ή θα προχωρήσει σε εθνική συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δημιουργώντας το ευρύτερο δυνατό μέτωπο στο εσωτερικό της χώρας, για να πει το μεγάλο "όχι"; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...".

Στο σημερινό άρθρο του ο Χρήστος Πασαλάρης παρουσιάζει δύο μορφές που δεσπόζουν στην επικαιρότητα: Τον αγωνιστή Μαρίνο Αντύπα που έπεσε αγωνιζόμενος υπέρ των αγροτών και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που δίνει αύριο την ύστατη μάχη με τους δανειστές για να κερδίσει την έσχατη δόση και να περάσει στην ιστορία ως σωτήρας ή ως ολετήρας της πατρίδας. Η επικαιρότητα θέλει τους μεν αγρότες να τιμούν σήμερα την επέτειο της εξέγερσης στο Κιλελέρ, τη δε κυβέρνηση να απλώνει αύριο το χέρι της επαιτείας στο «Γιουρογκρούπ» για να εισπράξει, έστω και τμηματικά, τη δόση των δέκα δισ. ευρώ, ίσως την τελευταία της τετραετούς μνημονιακής κατοχής Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

- Σταύρος Θεοδωράκης: "Δεν είμαι άνθρωπος των καναλιών, ούτε του Σημίτη". Οι άγνωστες συζητήσεις του νέου πολιτικού αρχηγού με φίλους και συνεργάτες του.

- Και νέα έκθεση του Βερολίνου για το κατοχικό δάνειο.

- Δημήτρης Αβραμόπουλος: "Η νέα Ελλάδα δεν χρειάζεται τρόικες. Χρειάζεται ένα δικό μας εθνικό μνημόνιο με το μέλλον".

- Ο εισαγγελέας Χ. Λάμπρου που δίκασε τη "17Ν" μιλά στην "R": "Να κατασχεθούν οι εισπράξεις από το βιβλίο του Κουφοντίνα".

- Ποιοι και πώς "έδιωξαν" τους ανταγωνιστές του Λάτση από το Ελληνικό;

Και στην "Πράβδα" του Στάθη:

"Κλαίνε οι σελίδες της από τη συγκίνηση για τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με την κυρία Γιούλια Τιμοσένκο. Επιτέλους αυτή η πασιονάρια των κατατρεγμένων απελευθερώθηκε από τις φυλακές της Λίστας Λαγκάρντ κι όλοι μαζί Χριστιανοσοσιαλδημοκράτες Βερολίνου, ολιγάρχες Μόσχας και φασίστες Κιέβου θα προσπαθήσουν να φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο για τους καλούς ανθρώπους της Ουάσινγκτον..."

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

- "Σουλτάνα" στη Θεσσαλονίκη. Η Ελένη Μενεγάκη μιλά αποκλειστικά στην "R" για όλα. Η "απόδρασή" της με τον Ματέο στη "νύμφη του Θερμαϊκού" και τα μελλοντικά της σχέδια.

- Ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Ο Ντίνος Κόκκαλης και η Αταλάντη Μαρτίνου ανακοίνωσαν στις οικογένειές τους ότι παντρεύονται τον Σεπτέμβριο.

- "Βρήκα τον ιδανικό σύντροφο". Η ηθοποιός Αθηνά Οικονομάκου δεν κρύβει τον έρωτά της για τον επιχειρηματία Φίλιππο Μιχόπουλο.
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΝΙΚΕΣ Η McLaren
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΝΙΚΕΣ Η McLaren
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ