2014-03-10 08:20:20
Φωτογραφία για Ηλεία: Χωρίς «φρένο» οι κατολισθήσεις
Αγροτικοί δρόμοι εξαφανίσθηκαν από τον χάρτη στην περιοχή του Χειμαδιού, ύστερα από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις, οι οποίες αποδείχθηκαν μοιραίες για τον Νομό Ηλείας, καθώς άφησαν πίσω τους τεράστιες καταστροφές στην αγροτική οδοποιία, στο οδικό δίκτυο, σε σπίτια και καλλιέργειες.

Η εικόνα που αντίκρισαν την Παρασκευή το πρωί ο δήμαρχος του Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, ο αντιδήμαρχος, Βασίλης Παναγόπουλος και μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Πύργου, που βρέθηκαν στην περιοχή του Χειμαδιού, είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα των ζημιών που έχουν υποστεί τοπικές κοινότητες του δήμου Πύργου στο σύνολό τους, με τις μεγαλύτερες ζημιές να εντοπίζονται στο Χειμαδιό, το Σόπι, την Χαριά, την Κουτσοχέρα, το Μουζάκι κ.ά.

«Χάθηκε» ο δρόμος

Η τεράστια κατολίσθηση που έχει δημιουργηθεί στον πιο κεντρικό αγροτικό δρόμο στο Χειμαδιό, έχει ως αποτέλεσμα να αποκλεισθούν καλλιέργειες και να καταστραφούν άλλες, από τις λάσπες που παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους. Ιδιοκτήτες των καλλιεργειών, δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, μόλις αντίκρισαν τον κεντρικό αγροτικό δρόμο και τόνους λάσπης να έχουν μεταφερθεί στην κυριολεξία μέσα στα χωράφια τους, χωρίς οι ίδιοι να μπορούν να κάνουν κάτι.


Αρκετές ζημιές στις περιουσίες τους, υπέστησαν για ακόμα μια φορά και οι ιδιοκτήτες παρακείμενων κατοικιών και καλλιεργειών στην περιοχή του Σμίλα, ύστερα από την τεράστια κατολίσθηση που δημιουργήθηκε, συνέπεια της ζημιάς του αγωγού ύδρευσης που περνά από το σημείο.

Όπως ανέφεραν την Παρασκευή το πρωί, κάτοικοι, στο Patrisnews.com, λόγω κακοτεχνίας του έργου που περνά από το σημείο, δημιουργούνται διαρκώς βλάβες, πολλές από τις οποίες αποκαθίστανται από τους ίδιους τους κατοίκους αλλά κυρίως, είναι αναγκασμένοι να έρχονται αντιμέτωποι με την καταστροφή που δημιουργείται στις ίδιες τους τις περιουσίες, λόγω των φερτών υλικών και της λάσπης που κατεβαίνουν από την πλαγιά που βρίσκεται το έργο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα επεσήμαναν, οι ιδιοκτήτες παρακείμενων κατοικιών και καλλιεργειών, πρόκειται για ένα έργο, που αφορά την τροφοδοσία της τοπικής κοινότητας Σμίλα από την Αύρα, το οποίο, λόγω κακοτεχνίας, συχνά δημιουργεί προβλήματα αφού ο αγωγός σπάζει. Αποτέλεσμα αυτού είναι, τα νερά, να κατρακυλούν από την πλαγιά και να παρασύρουν στο πέρασμά τους χώμα και κλαδιά, τα οποία μεταφέρονται στις αυλές των σπιτιών.

Αρκετές ζημιές, από τα σπασίματα του αγωγού έχουν υποστεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες οι περιουσίες των κατοίκων, που ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση ώστε να αποκατασταθούν τα όποια προβλήματα.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ