2014-03-11 10:01:45
Φωτογραφία για Τα κουλουράκια ανά τον κόσμο!
Κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και μεγέθη ζυμώνονται με διάφορα υλικά και αρωματίζονται ποικιλοτρόπως και στη συνέχεια καταναλώνονται μετά μανίας από όλον τον κόσμο. Χώρες και κάτοικοι απολαμβάνουν τα δικά τους παραδοσιακά κουλουράκια τόσο σε συγκεκριμένες περιόδους όσο και όλο το χρόνο σκέτα, με το γάλα ή τον καφέ ή σαν κέρασμα. Στην Ελλάδα έχουμε τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια σε σχήμα πλεξίδας τα οποία παρασκευάζονται τη Μεγάλη Εβδομάδα και διαφέρουν σε αρώματα και μεγέθη ανά περιοχές ανάλογα με τη φαντασία της νοικοκυράς. Κάπως έτσι ολόκληρος οκόσμος έχει τα κουλουράκια του και ήρθε η ώρα να τα γνωρίσουμε 1. Νέα Ζηλανδία: Afghan Biscuit

Αποτελείται από κορνφλέικς και γαρνίρεται με σοκολάτα και καρύδια.

2. Ουγγαρία: Barátfüle

Η τριγωνική ζύμη, γεμιστή με μαρμελάδα και πασπαλισμένη με τραγανά τρίμματα ψωμιού.

3. Ιταλία: Biscotti

Το διπλοφουρνισμένο τραγανό κουλουράκι, αποκτά γεύση είτε με ξηρούς καρπούς ή φρούτα και οι σημερινοί Ιταλοί το βουτάνε στο κόκκινο κρασί ή τον καφέ.


4. Δανία: Butter Cookie

Το δανέζικο κουλουράκι είναι τραγανό και βγαίνει σε όλα τα μεγέθη και σχήματα, μπαίνει σε μεταλλικά κουτιά και ταξιδεύει ανά τον κόσμο.

5. ΗΠΑ: Chocolate Chip Cookie

Ανακαλύφθηκε το 1937 από την Ruth Graves Wakefield και περιέχει κομματάκια σοκολάτας.

6. Αγγλία: Custard Cream

Δημιουργήθηκε πριν από 100 χρόνια, γεμίζεται με κρέμα και πάνω του έχει μπαρόκ σχέδια για να θυμίζει τη Βικτωριανή εποχή, ενώ σερβίρεται σταθερά με -τι άλλο;- το τσάι.

7. Μεξικό: Coyota

Το μεξικανικό κουλουράκι είναι μεγάλο και επίπεδο, συνήθως γεμιστό με καστανή ζάχαρη ή jamoncillo, ένας είδος γλυκίσματος.

8. Γαλλία: Macaron

Κουλουράκια από μαρέγκα αμυγδάλου, τραγανά στο εξωτερικό και μαλακά στο εσωτερικό τους. Βγαίνουν σε πλήθος χρωμάτων και γεύσεων όπως είναι φιστίκι, κάστανο, τριαντάφυλλο κ.λπ..

9. Γερμανία: Lebkuchen

Τα γερμανικά μπισκότα περιέχουν τζίντζερ, είναι στρογγυλά ή τετράγωνα και η γεύση τους θυμίζει καρύδι.

10. Καναδάς: Κουλουράκι σε σχήμα φύλλου σφενδάμου

Με γεύση από σιρόπι σφενδάμου και στο σχήμα του εθνικού συμβόλου τους Καναδά, το εθνικό κουλουράκι της χώρας συνοδεύει κάθε καναδική δραστηριότητα.

11. Ιράκ: Kleicha

Έχει πολλά σχήματα, από μισοφέγγαρο μέχρι μικρά ρολά, και είναι γεμιστό με χουρμάδες, καρύδια, καρύδα και σουσάμι, ενώ αρωματίζεται με κάρδαμο και ροδόνερο.

12. Ισπανία: Panellet

Φτιάχνεται με ψιλοκομμένα αμύγδαλα, σχηματίζεται σε μικρά μπαλάκια και πασπαλίζεται με σκόνη κακάο, ζαχαρωμένα κεράσια, νιφάδες καρύδας ή κουκουνάρια. Αρωματίζεται με καφέ και κανέλα και συνοδεύει το ισπανικό κρασί.

13. Βραζιλία: Tareco

Στρογγυλό και τραγανό μπισκοτάκι με αλεύρι, αυγά και ζάχαρη, που καταναλώνεται με γάλα και ως συνοδευτικό του καφέ. Πολλές φορές αλείφεται με μαρμελάδα φράουλα ή πορτοκάλι.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ