2014-03-11 19:12:09
Φωτογραφία για «Άντε να αποδείξεις ότι, δεν είσαι ελέφαντας»!
Γράφει ο Κων/νος Βουλγαράκης

Σήμερα οι Φαρμακοποιοί – όπως προηγούμενα και άλλες επαγγελματικές τάξεις – βρίσκονται στη δύσκολη θέση (ελέω ΤροϊκοΚυβέρνησης), να καλούνται να αποδείξουν ότι «δεν είναι ελέφαντες» !!

Η ΤροϊκοΚυβέρνηση, τους κόλλησε τη ρετσινιά ότι : «αντιδρούν για τα κεκτημένα και για την τσέπη τους και ότι έτσι βάζουν φρένο, στα ….. αγαθά αναπτυξιακά σχέδια τους» !!

Ας δούμε τι λέει η Τρόικα, για να ξέρουμε για τι μιλάμε :

- Τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ), να πωλούνται ελεύθερα από οπουδήποτε και οποιονδήποτε !!

-  Κάθε ιδιώτης επιχειρηματίας, κάθε Οργανισμός, κάθε Ένωση κλπ, να μπορεί να ανοίγει Φαρμακείο, μάλιστα ένα ή και περισσότερα (αλυσίδα) !!

- Να καταργηθούν τα χωροταξικά και πληθυσμιακά κριτήρια, έκδοσης αδειών λειτουργίας Φαρμακείων !!

Όλα αυτά όμως είναι για να εξυπηρετήσουν τον πολίτη !? Ασφαλώς ΟΧΙ, διότι :


- Τα ΜΗΣΥΦΑ που σήμερα είναι κρατικά διατιμημένο είδος και τα φθηνότερα στην Ευρώπη, θα ΑΚΡΙΒΥΝΟΥΝ όπως οι ΙΔΙΟΙ παραδέχονται και γι αυτό θέλουν να βάλλουν «πλαφόν ανώτατης τιμής» (διότι οι μέχρι σήμερα μαγκιές τους, στις πολυεθνικές … δεν περνάνε) !!

- ΨΕΜΑ ότι «κάθε ιδιώτης θα μπορεί να ανοίξει Φαρμακείο» (!!) διότι, το Φαρμακείο χρειάζεται το οξυγόνο της ρευστότητας που του παρέχουν κυρίως τα (διατιμημένα και φθηνά έστω) ΜΗΣΥΦΑ !! Χωρίς αυτά είναι γελοίο, να θεωρεί κάποιος ότι μπορεί να επιζήσει το «Φαρμακείο γειτονιάς» !! Έτσι, θα μπορούν να λειτουργήσουν ΜΟΝΟ Φαρμακεία από το «μεγάλο κεφάλαιο», που διαθέτει ρευστότητα και πολλαπλές κατηγορίες προϊόντων … άμεσης ρευστότητας … δηλαδή ΜΟΝΟ τα μεγάλα Super Market !!

- Για να λειτουργήσουν όμως Φαρμακεία μέσα στα S/M ή και αλυσίδες (σε εμπορικά ασφαλώς πόστα), θα πρέπει να μην έχουν το ΑΓΚΑΘΙ των περιοριστικών χωροταξικών κριτηρίων !! Αν όμως (στο βωμό του συμφέροντος των S/M) καταργηθούν τα κριτήρια αυτά, ΠΟΙΟΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ότι, ο Φαρμακοποιός που χρόνια περίμενα και έλαβε μια άδεια – έστω στη Γαύδο, στο Καστελόριζο, στη Σύμη κλπ – και ο οποίος τώρα εξ ανάγκης εκεί φυτοζωεί, δεν θα μεταφέρει την έδρα του στα Χανιά, στη Ρόδο και στην Κω, με τους πολλούς τουρίστες !?

«Μα στο εξωτερικό – λέει – γιατί γίνεται έτσι» !! Αν και είναι ψέμα και ανακρίβεια (αποδεδειγμένα), εντούτοις σ’ αυτούς απλοϊκά θα απαντούσα : Ας γίνουμε πρώτα Αμερική, Βρετανία ή Σουηδία και μετά, ας πάμε και τα φάρμακα στα περίπτερα !!

Είπαμε : «ή ζευγάς ζευγάς ή παπάς παπάς» !! Αν θέλουν απελευθέρωση, ας τα απελευθερώσουν ΟΛΑ και ΠΑΝΤΟΥ (τιμές, άδειες και …. συνειδήσεις) και όποιος μπορεί ….. ας επιβιώσει!! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ