2014-03-12 19:58:11
Φωτογραφία για «Νεολαία σε Δράση»
Με τη σημαντική στήριξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νεολαία σε Δράση» φέραμε ακόμα μια Πρωτοβουλία Νέων σε πέρας κάτω από τον τίτλο  «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ TΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ».

Η Νεολαία του Φόρουμ, ο πλέον εξειδικευμένος Μη Κυβερνητικός Οργανισμός της Κύπρου σε θέματα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης  των Νέων με Αναπηρία, έχει φέρει εις πέρας με επιτυχία ακόμα μια δράση σε Κυπριακό επίπεδο με σημαντικά συμπεράσματα όπως:

Η οποιαδήποτε ενημέρωση των νέων με Αναπηρία και των οικογενειών τους είναι ανύπαρκτη, τόσο από πλευρά κράτους όσο και των καθ’ ύλη αρμοδίων ΜΚΟ. Εδώ η ΚΥΣΟΑ θα πρέπει να υποχρεώσει τις οργανώσεις μέλη της να ενημερώνουν τα μέλη τους για το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο κυρίως σε θέματα Δικαιωμάτων των ΑμεΑ.

1. Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  που στηρίζουν πολλούς Νέους με Αναπηρίες πολλές φορές αντιμετωπίζουν προβλήματα ,  με υπηρεσίες του Κράτους  και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη προσφορά τους αυτή και λόγο μη κατάρτισης.


2. Σημαντικός αριθμός ΝμεΑ ενώ διαθέτουν Η.Υ. δεν γνωρίζουν την χρήση των μηνυμάτων μέσω emails όπως και τη διαχείρισή τους, γεγονός που τους δυσκολεύει ακόμα ποιο πολύ στη επικοινωνία τους.

3. Οι οικογένειες των ΑμεΑ αντιμετωπίζουν πολλές ακόμα αναστολές ως προς την κοινωνικοποίηση των παιδιών τους, κυρίως λόγο της εντόνου ανασφάλειας που αισθάνονται.

Καλούμε όλους ΝμεΑ, Εθελοντές και γονείς να επικοινωνούν μαζί μας για οποιαδήποτε θέματα αφορούν τα Άτομα με Αναπηρίες και το ΦΟΡΟΥΜ θα προσπαθήσει να βοηθήσει όπως μπορεί.

Από το Δ.Σ. του ΕΚΦΚ

Ο πρόεδρος

Χρύσης Μιχαηλίδης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ