2014-03-13 21:11:20
Φωτογραφία για Διατλαντική Εμπορική & Επενδυτική Εταιρική Σχέση (T.T.I.P.) ...!!!
του Αντώνη Κοτσακά

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της κυβέρνησης των ΗΠΑ έχουν εισέλθει στην τρίτη φάση, η οποία θα διαρκέσει περίπου 2 χρόνια. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι Κυβερνήσεις των κρατών-μελών καθώς και τα αντίστοιχα Κοινοβούλια έχουν πλήρη άγνοια, εκτός από κάποιες γενικές αρχές. Η Κομισιόν έχει συγκροτήσει ένα σώμα από 46 τεχνοκράτες-διαπραγματευτές, οι οποίοι εν κρυπτώ και χωρίς καμιά νομιμοποίηση θα προδιαγράψουν και θα δεσμεύσουν το μέλλον των ευρωπαϊκών λαών. Η Κομισιόν υπό το βάρος των διαμαρτυριών και των αντιδράσεων αναγκάστηκε να δεχθεί τη συγκρότηση μιας Επιτροπής από 14 Ευρωβουλευτές, η οποία όμως δεν έχει κανέναν ουσιαστικό ρόλο.

 Η συμφωνία παρουσιάζεται ως «ευκαιρία για ευημερία» από τους υποστηρικτές της ή ως «χούντα των πολυεθνικών» από τους πολέμιούς της. Το γεγονός όμως ότι οι διαπραγματεύσεις κρατούνται μυστικές και προωθούνται πάση θυσία από την ολιγαρχία του πλούτου οδηγεί σε συμπεράσματα..
. Σύμφωνα με την Κομισιόν η T.T.I.P. αποσκοπεί στην άρση των φραγμών που υφίστανται στο εμπόριο και στις επενδύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. Σύμφωνα με την άποψη όσων αντιδρούν θα υποκαταστήσει τη νομοθεσία που ισχύει στις δύο πλευρές του Aτλαντικού και θα κάνει νόμους του κάθε ευρωπαϊκού κράτους τους κανόνες του ελεύθερου εμπορίου και των επενδύσεων που έχουν επιβάλει οι πολυεθνικές. Οι κανόνες αυτοί θα αφορούν τα τρόφιμα, τα φάρμακα, το διαδίκτυο, το περιβάλλον, το τραπεζικό σύστημα, κ.λπ.

Η Κομισιόν στο ενημερωτικό της σημείωμα αναφέρει, τασσόμενη απροκάλυπτα υπέρ των επενδυτών, ότι το νομικό σύστημα των χωρών δεν εγγυάται επαρκή προστασία των ξένων επενδύσεων, ότι ένας επενδυτής διατρέχει τον κίνδυνο απαλλοτρίωσης ή αλλαγής νομοθεσίας που θα μειώνει την αξία της επένδυσής του, κ.ά. Η «Le Monde Diplomatique» σε έρευνά της παρουσιάζει τη διατλαντική συμφωνία σαν έναν τυφώνα που απειλεί τους Ευρωπαίους. Σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι μείζον, αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ευρωπαϊκή Αριστερά και τον Αλέξη Τσίπρα. Χρειάζεται μελέτη από ειδικούς και ανάδειξη στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα.

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα "Αυγή".
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ