2014-03-14 00:20:46
Φωτογραφία για Δείτε φωτογραφίες: Το σινεμά στη μέση του… πουθενά!
Έπειτα από μία δεκαετία απραξίας, τώρα πια τα 150 ξύλινα καθίσματα θεωρούνται ξεπερασμένα και συνεχίζουν να παραμένουν κενά

Πώς θα σας φαινόταν να παρακολουθείτε μια ταινία στη μέση μιας απέραντης ερήμου; Πάντως, ένα σινεμά αλλιώτικο από τα άλλα περιμένει να «υποδεχθεί» την επίσημη πρώτη κάποιας ταινίας.

Ο λόγος για ένα θερινό σινεμά που χτίστηκε στο νότιο άκρο της χερσονήσου του Σινά στην Αίγυπτο, στο κάτω μέρος της οροσειράς της ερήμου, που χτίστηκε πριν από μία δεκαετία.

Το σημείο που βρίσκεται από το… πρωτότυπο σινεμά, είναι προσβάσιμο από έναν και μόνο δρόμο και λίγοι άνθρωποι έχουν φτάσει ποτέ έως εκεί.

Έπειτα από μία δεκαετία απραξίας, τώρα πια τα 150 ξύλινα καθίσματα θεωρούνται ξεπερασμένα και συνεχίζουν να παραμένουν κενά. Τα θεμέλια της οθόνης που είχαν στηθεί πλέον είναι σπασμένα, ενώ το κτίριο που στεγάζει τη γεννήτρια και τον προβολέα έχει αρχίσει να καταρρέουν.


Σύμφωνα με τον Kaupo Kikkas, τον Εσθονό φωτογράφο που τράβηξε αυτά τα πλάνα, το εν λόγω σινεμά στη μέση του… πουθενά, χτίστηκε από έναν πλούσιο Γάλλο ο οποίος αποφάσισε ότι θα ήταν η ιδανική τοποθεσία για έναν «περίεργο» κινηματογράφο. Μάλιστα, πήγε μέχρι το Κάιρο για να αγοράσει ό, τι χρειάζεται από ένα παλιό θέατρο.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο… Τη νύχτα της πρεμιέρας η γεννήτρια που τροφοδοτούσε τη μεγάλη οθόνη χάλασε. Πιθανώς, οι τοπικές αρχές να μην ήταν και πολύ… ενθουσιασμένες με την ιδέα του να υπήρχε ένα σινεμά στη μέση της ερήμου, ενώ υπάρχει η υποψία ότι μπορεί να είχαν κάποια… εμπλοκή σχετικά με την αποτυχημένη πρεμιέρας.
Πηγή
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ