2014-03-17 20:45:07
Φωτογραφία για Τον Ανωγίτη Αγωνιστή Χρήστο Σάλτα τίμησε ο Δ. Σοφάδων
Τη μνήμη του αγρότη Αγωνιστή Χρήστου Σάλτα τίμησε και φέτος με σεμνότητα ο Δ. Σοφάδων. Την Κυριακή 16 Μαρτίου, στην τοπική κοινότητα Ανωγείου, τελέστηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων.

Στην εκδήλωση μνήμης παρόντες εκτός από το Δήμαρχο Σοφάδων Μπάμπη Παπαδόπουλο ήταν οι Βουλευτές Καρδίτσας κα Ασημίνα Σκόνδρα και κ. Σπύρος Ταλιαδούρος,  Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δ. Σοφάδων , ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ανωγείου Βασίλης Σαλταγιάννης, πρόεδροι γειτονικών κοινοτήτων  και εκπρόσωπος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων  Γιαννακός Σωτήρης.

Στην ομιλία του ο κ. Παπαδόπουλος εκτός από τη σύντομη ιστορική αναδρομή στα τότε γεγονότα τόνισε ιδιαίτερα την αξία που έχει η εκδήλωση αυτή. Αναφέρθηκε στη σκληρή εκείνη περίοδο και στη θυσία του Σάλτα, που έγινε σύμβολο όλων αυτών που καταδικασμένοι ζούσαν αιχμάλωτοι μια ζωή χωρίς προοπτική και η απαρχή του τέλους της δουλοπαροικίας στη χώρα μας.


Μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος Σοφάδων ανέφερε:

" 104 χρόνια μετά ο Σάλτας συνεχίζει να παραμένει σύμβολο αντίστασης. Αυτή τη φορά όμως είναι σύμβολο αντίστασης της δικής μου γενιάς. μιας γενιάς που συνεχίζει να ζει σ' ένα κόσμο υποταγμένο στο πεπρωμένο και ση θέληση του παγκόσμιου οικονομικού αφέντη, ένα κόσμο γεμάτο κοινωνικές αδικίες.

Και τώρα που η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον. Τούτη την αρχή υπηρέτησε ο Χρήστος Σάλτας δίνοντας μάλιστα και τη ζωή του γι΄αυτή.

Αυτή την αρχή, οφείλουμε κι εμείς, ο απόγονοί του, να την τηρήσουμε και να κρατήσουμε ζωντανό στη μνήμη και στις καρδιές μας έναν Σάλτα που θα διαμαρτύρεται , θα αντιστέκεται , θα πολεμά".
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ