2014-03-18 19:47:05
Φωτογραφία για Ταξίδια με αυτοκίνητο; Εξοικονομήστε χρήματα!
Πολλοί είναι οι καλοκαιρινοί προορισμοί, που προσεγγίζονται αποκλειστικά οδικώς. Τα οχήματα των ΚΤΕΛ, που πιθανώς προσφέρουν λύση, δεν εξυπηρετούν κάθε περιοχή της Ελλάδας ή κάθε έναν που θέλει την άνεσή του στο ταξίδι. Το αυτοκίνητό σας λοιπόν, είναι η καλύτερη λύση για να ταξιδέψετε. Σας παρουσιάζουμε ορισμένες μεθόδους για να εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα κατά το ταξίδι σας.

Φουσκωμένα λάστιχα

Τα σωστά φουσκωμένα λάστιχα μπορούν να σας εξασφαλίσουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα για την κίνηση του αυτοκινήτου σας και τα έξοδα της βενζίνης.

Ρυθμίστε το αυτοκίνητο σας

Βοηθήστε το αυτοκίνητό σας να αποδώσει καλύτερα. Πηγαίνετε στο συνεργείο το αμάξι πριν ξεκινήστε το ταξίδι σας. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα καθώς το αμάξι θα λειτουργεί ιδανικά.

Οδηγήστε προσεκτικά

Αποφύγετε τις απότομες επιταχύνσεις και μειώστε σταδιακά ταχύτητα πριν τα STOP ή τα κόκκινα φανάρια. Επίσης οδηγώντας σύμφωνα με τα όρια ταχύτητας εκτός από κλήσεις, γλιτώνετε και καύσιμα.  


Εξοικονομήστε στα σνακ

Πρόκειται για μεγάλο έξοδο ενός ταξιδίου ανάλογα την απόσταση που έχετε να καλύψετε. Φτιάξτε σπιτικά κάτι απλό, υγιεινό και γρήγορο. Σε αντίθετη περίπτωση διαλέξτε τα πιο φθηνά από τα ράφια του σουπερ μάρκετ.

Φθηνά πρατήρια

Ελέγξτε τις τιμές της βενζίνης όσο περνάτε από πρατήρια. Αν και είστε εν κινήσει, φροντίστε να επιλέξετε τη φθηνότερη λύση για τα καύσιμά σας. Ωστόσο, δώστε και σημασία στην ποιότητα καθώς μπορεί να προκληθούν μηχανικές βλάβες πολύ εύκολα.

Κλιματισμός

Προτιμήστε να ανοίξτε τα παράθυρα καθώς κλείνοντας το air condition στο αμάξι, εξοικονομείτε αποδοτικότητα και κατά συνέπεια βενζίνη.

Διανυκτέρευση

Εάν το ταξίδι είναι τόσο μεγάλο που θα χρειαστεί να ξεκουραστείτε δεν χρειάζεται να πληρώσετε σε ξενοδοχείο ή μοτελ. Προτιμήστε να κοιμηθείτε στο αμάξι εάν υπάρχει χώρος, ή εναλλακτικά κατασκηνώστε σε κάποιον ανοικτό χώρο κοντά στο αμάξι. 

Παιδιά και ταξίδια

Τα ταξίδια με παιδιά έχουν επιπλέον κόστος τόσο για τα σνακ και τα φαγητά όσο και για την ψυχαγωγία τους. Από το να έχετε συνεχώς τη μουσική ανοικτή ή να ξοδέψετε χρήματα στις στάσεις που θα κάνετε, φροντίστε να έχετε επιτραπέζια ταξιδίου ή να ανακαλύψετε παιχνίδια για να παίζετε οικογενειακώς στο αμάξι (π.χ. ναι ή όχι, 10 ερωτήσεις, ποιος θα γελάσει πρώτος και άλλα).

flowmagazine.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ