2014-03-21 18:22:06
Φωτογραφία για ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ
«Είναι άδικο αλλά και στενάχωρο για τον κόσμο, την ώρα που η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της να βγει από το τέλμα να υπάρχουν παραφωνίες και ιδιαίτερα όταν μαθαίνει κανείς ότι επίσημα πια στον ΣΥΡΙΖΑ διερωτώνται αν θα καταρθώσουν να μείνουν έναν ενιαίο κόμμα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, ερωτηθείς για τις ενδοκυβερνητικές αναταράξεις ως συνέπεια των αποφάσεων για την αγορά του γάλακτος στην Ελλάδα. «Προχωράμε και όλα θα γίνουν κανονικά όπως πρέπει» πρόσθεσε, αποφεύγοντας οποιαδήποτε άλλη αναφορά επί του θέματος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη ενισχύεται, τονίζοντας πως η χώρα μας απέσπασε θετικά σχόλια, από όλες τις πλευρές, «για την επιτυχημένη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στην Αθήνα, για την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και για την αποφασιστική προώθηση των μεταρρυθμίσεων». «Όλοι πια υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της και ότι ως Έλληνες γυρίζουμε μια καινούργια σελίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της Συνόδου, τόνισε πως με τη συμφωνία για την τραπεζική ενοποίηση ανοίγει ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της Ευρωζωνης συνολικά μέσα από την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό της σύστημα και την ασφάλεια στις καταθέσεις. 

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως στη Σύνοδο έγινε αναφορά κυρίως στο θέμα της βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας, στο ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας, στο κλίμα και στην κρίση στην Ουκρανία. Μεταξύ άλλων, τονισε πως η Ευρώπη πρέπει να διαφοροποιήσει τις πηγές του εφοδιασμού της ενέργειας και να αναπτύξει τις δικές της ενεργειακές πηγές. Ένας από τους στόχους της Ελλάδας είναι η διαφοροποίηση των «πηγών» ενεργειακού εφοδιασμού, προκειμένου η χώρα, όπως και όλες οι υπόλοιπες της Ε.Ε., να μην εξαρτάται μόνο από έναν ή δύο προμηθευτές, καθώς σε αυτή την περίπτωση δημιουργούνται εξαρτήσεις.

«Σημαντικότερο όλων είναι η δυνατότητα να αναπτύξεις ευρωπαϊκές πηγές ενέργειας. Αυτό που σήμερα έχει καθηλώσει την Ευρώπη και έχει δημιουργήσει φτερά στη Ρωσία είναι το γεγονός ότι η Ρωσία μονοπωλεί τον τομέα της ενέργειας στην Ευρώπη. Η ανάπτυξη ευρωπαϊκών ενεργειακών πηγών θα έδινε στην Ευρώπη αυτό που της λείπει σήμερα, δηλαδή την ενεργειακή της αυτάρκεια», τόνισε ο Πρωθυπουργός. Εκτίμησε ακόμη ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε έναν από τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές που θα βοηθήσουν να «κλείσει η πληγή της ενεργειακής ανασφάλειας στην Ευρώπη».

Γενικότερα, τόνισε πως η Ελληνική Προεδρία θεωρείται ήδη επιτυχημένη. Άλλωστε αναφέρθηκε λεπτομερώς στις μέχρι τώρα συμφωνίες που έχουν προωθηθεί από την Ελληνική Προεδρία, τόσο σε οικονομικό όσο και σε επιχειρηματικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο. Ιδιαίτερη μνεία έκανε για την αγορά εργασίας, τονίζοντας ότι ένα από τα επιτεύγματα ήταν και η συμφωνία για την ελεύθερη μετακίνηση εργαζομένων στα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της Μετανάστευσης, σημείωσε πως στις επιτυχίες της Ελληνικής Προεδρίας συγκαταλέγεται και η συμφωνία για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, συμφωνία η οποία ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη χώρα μας καθώς καθορίζει και τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζεται με την ευρωπαϊκή δύναμη Frontex.

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ