2014-03-26 20:41:04
Φωτογραφία για Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλου με Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό και συναντήσεις στην Καμπέρρα
Με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.Στυλιανό, συναντήθηκε στο Σίδνεϊ ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Αυστραλία  Τον επισκέφθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, συζήτησαν για αρκετή ώρα και ενημερώθηκε για το σημαντικό εκκλησιασικό, μορφωτικό, πολιτιστικό και εθνικό έργο που επιτελεί με τις διάφορες δράσεις της, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο για την πολυετή προσφορά του και εξέφρασε την στήριξη του στις προσπάθειες που καταβάλλει εδώ και δεκαετίες στην Αυστραλία.

Νωρίτερα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την πρωτεύουσα Καμπέρρα, όπου αρχικά κατέθεσε στεφάνι για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στο "Hellenic Memorial", παρουσία μελών της ελληνικής κοινότητας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το ελληνικό κοινοτικό νηπιαγωγείο του Αγίου Νικολάου που κατασκευάστηκε και λειτουργεί με έξοδα της τοπικής ελληνικής κοινότητας. Εκεί είχε ετοιμαστεί μια γιορτή για την 25η Μαρτίου και μάλιστα κάποιοι γονείς που κατάγονται από την Κάρπαθο, έπαιξαν νησιώτικα τραγούδια για να τον υποδεχθούν. Ακολούθως, επισκέφθηκε και το επίσης ιδιόκτητο "Hellenic Club" το οποίο αποτελεί  "πόλο έλξης" των ομογενών της Καμπέρρας, όπου και ξεναγήθηκε από την διοίκηση του.


Ακολούθως, ο κ.Γεροντόπουλος βρέθηκε στην έδρα του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και είχε συνάντηση με τους ομογενείς Ομοσπονδιακούς Γερουσιαστές Άρθουρ Συνοδινό και Νίκο Ξενοφών και τους Ομοσπονδιακούς βουλευτές Μαρία Βαμβακινού και Νίκο Βαρβαρή. Τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα κυρίως στον οικονομικό τομέα αλλά και για τα εθνικά μας θέματα. Συζήτησαν το θέμα του συντονισμού και της συνεργασίας μαζί τους, προκειμένου να βοηθούν όσο μπορούν όχι μόνο τους ομογενείς μας στην Αυστραλία, αλλά και την πατρίδα μας όποτε  αυτό χρειαστεί.

Ο κ.Υφυπουργός συναντήθηκε ακόμα με το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας και είχε συζήτηση επί αρκετή ώρα για θέματα και προβλήματα που αφορούν τους ομογενείς της περιοχής του Σίδνεϊ.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ