2014-03-27 21:12:04
Φωτογραφία για Η έδρα που συνεχίζει να στηρίζει την... τράπεζα
Δεύτερο κρούσμα, που σίγουρα δεν είναι και το τελευταίο, από Ειρηνοδίκη που απέρριψε αίτημα υπερχρεωμένου πολίτη για να...

μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Ειρηνοδίκης απέρριψε ως αόριστη την αίτηση 38χρονης δανειολήπτριας -  μέλους του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, για την υπαγωγή της στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία μονογονεϊκή οικογένεια, η κύρια κατοικία της οποίας κινδυνεύει εξαιτίας χρέους προς τις τράπεζες ύψους περίπου 14.000 ευρώ.

«Ο Ειρηνοδίκης απέρριψε την αίτηση ως αόριστη, λαμβάνοντας υπόψη τη μη κρατούσα άποψη της νομολογίας, ότι δεν περιλαμβάνει με σαφή τρόπο τα πραγματικά περιστατικά περιέλευσης σε αδυναμία πληρωμής οφειλών. Οπότε ο δικαστής αγνόησε παντελώς τη φύση της εκουσίας δικαιοδοσίας, κατά την οποία τα πραγματικά περιστατικά αποδεικνύονται και εξετάζονται στο δικαστήριο, όπως δηλαδή ισχυρίζεται η κρατούσα άποψη στη νομολογία και τη θεωρία» αναφέρει σε δηλώσεις στο radio1d.grο δικηγόρος – συνεργάτης του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος.


Εκτός από το σημείο αυτό αίσθηση προκαλεί και το σημείο της απόφασης όπου υποστηρίζει άτι δεν πρέπει να καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα. Η απόφαση αναφέρει χαρακτηριστικά:

 «Η υιοθέτηση τέτοιων συμπεριφορών και πρακτικών, εκτός του ότι θα δημιουργήσει συνθήκες φαινομένων κοινωνικής αδικίας, θα οδηγούσε πρωτίστως σε μη ορθή απονομή δικαιοσύνης εκ μέρους των Ειρηνοδικείων, με την έννοια της μη έγκαιρης, μη ουσιαστικής και μη αδιάβλητης διεξαγωγής της δίκης, πλήττοντας σοβαρά την αποτελεσματική προστασία των διαδίκων και τη χρηστή απονομή της δικαιοσύνης, και δευτερεύοντος σε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθούν οι σκοποί του νόμου αυτού».

Πρόκειται για τη δεύτερη απόφαση του ίδιου Ειρηνοδίκη ο οποίος αναφέρει ως λόγο απόρριψης την προστασία του τραπεζικού συστήματος. Πριν από περίπου δύο μήνες, είχε απορρίψει την αίτηση αναστολής με αίτημα προσωρινής διαταγής με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό.

Όπως αναφέρουν στο radio1d.grνομικοί που δραστηριοποιούνται στο νομό Ημαθίας, ο συγκεκριμένος Ειρηνοδίκης είναι «γνωστός» για την τακτική του να απορρίπτει τις αιτήσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών «καίγοντας» το δανειολήπτη για να μην «καταρρεύσει» το τραπεζικό σύστημα.  Μάλιστα, ο συγκεκριμένος δικαστής καταβάλλοντας, προφανώς, «υπερβάλλοντα ζήλο» έχει φτάσει στο σημείο να απορρίπτει σωρηδόν και τις αιτήσεις αναστολής με αίτημα προσωρινής διαταγής των δανειοληπτών.
Danioliptes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ