2014-03-31 12:20:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Χώματα με υπολείμματα λειψάνων απειλούν τη Λεύκα
Οι ιστορίες με τα νεκροταφεία στην Πάτρα... φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό! Κάτοικοι που διαμένουν κοντά στο Β' Δημοτικό Κοιμητήριο στη Λεύκα καταγγέλλουν πως έχουν βρει... τον μπελά τους από επιχείρηση που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή και η οποία ασχολείται με την κατασκευή μνημάτων.

Όπως ισχυρίζονται προ μερικών μηνών ο ιδιοκτήτης άρχισε να εναποθέτει μπάζα από εκσκαφές τάφων στον χώρο του και αυτό που έχει ανησυχήσει τους περιοίκους είναι πως οι συγκεκριμένοι όγκοι χωμάτων προέρχονται από ξεχωματίσεις τάφων προκειμένου να μετατραπούν σε λάρνακες (μνημεία χωρίς χώματα στο εσωτερικό τους).

Όπως τονίζουν οι κάτοικοι, είναι φυσικό οι όγκοι να περιέχουν υπολείμματα λειψάνων, φερέτρων κλπ και ίσως να αποτελούν σοβαρή εστία μόλυνσης για την ευρύτερη περιοχή.

«Ποιος μας εγγυάται ότι μέσω εντόμων ή τρωκτικών δεν θα υπάρχει μεταφορά μολυσματικών στα σπίτια μας»; Αναρωτήθηκε αναγνώστης του «Κόσμου».Κάποιοι κάτοικοι απευθύνθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, όμως... δεν βρήκαν άκρη! Η μία υπηρεσία... παρέπεμπε στην άλλη (όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα). Οι περίοικοι αγανάκτησαν και έστειλαν επιστολή στην εφημερίδα «Κόσμος».


Συνεχίζεται η έρευνα για τις απειλές

Στο μεταξύ ο δήμος της Πάτρας συνεχίζει τις έρευνες για τα σκάνδαλα που είχαν δει το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τα δημοτικά κοιμητήρια αλλά και τις απειλές για τη ζωή της που φέρεται να είχε δεχθεί δημοτική υπάλληλος στην Πάτρα που αποκάλυψε σκάνδαλο κακοδιαχείρισης.Η έρευνα που είχε γίνει και στα δύο δημοτικά κοιμητήρια έφερε στο φως νέα στοιχεία κακοδιαχείρισης σε βάθος δεκαετίας.

Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν φτάσει ποτέ στα ταμεία του δήμου τα τέλη για την κατασκευή 300 τάφων στο Β΄ δημοτικό κοιμητήριο, με το ποσό να ξεπερνάει τις 50.000 ευρώ.Μάλιστα, ανάμεσα στους τάφους για τους οποίους ουδέποτε καταβλήθηκαν τέλη, βρίσκονται και συγγενών δημοτικών υπαλλήλων. Ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Μετά από όλα αυτά, η προϊσταμένη των δημοτικών κοιμητηρίων, που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αποκάλυψη του σκανδάλου, δέχθηκε απειλές για τη ζωή της σε περίπτωση που συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση. Η υπάλληλος έφθασε στο σημείο να αναγκαστεί να ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα, προκειμένου να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο και να εντοπιστεί το συγκεκριμένο άτομο.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Καλημέρα... ΝΕΑ Ελλάδα !
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Καλημέρα... ΝΕΑ Ελλάδα !
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ