2014-04-01 13:20:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Μελέτη για την αντιδρόμηση των οδών Κορίνθου και Κανακάρη - Ναυαρίνου
Tην σύμβαση για τη «Μελέτη προσαρμογής σηματοδότησης, κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης επί των οδών Κορίνθου, Κανακάρη - Ναυαρίνου, από Ελευθερίου Βενιζέλου έως Αγίας Σοφίας», υπέγραψαν ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς και ο κ. Δημήτριος Κάτσιος, ως πληρεξούσιος της αναδόχου εταιρείας ΕΡΑΣΜΟΣ Σύμβουλοι Μηχανικοί ΕΠΕ.

H μελέτη θα περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις που θα εφαρμοσθούν για την αντιδρόμηση των οδών Κορίνθου και Κανακάρη – Ναυαρίνου.

H ανάθεση της μελέτης, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί σε 3,5 μήνες γίνεται σε αυτή τη χρονική στιγμή, προκειμένου να δρομολογηθούν έγκαιρα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση και τον Απρίλιο του 2015, οπότε και θα ολοκληρωθεί το έργο της διάνοιξης της οδού Κανακάρη, να είναι όλα έτοιμα και αμέσως το έργο να δοθεί στην κυκλοφορία.

Με την διάνοιξή της η Κανακάρη θα γίνει ο βασικός οδικός άξονας εξόδου από το κέντρο, ενώ η οδός Κορίνθου θα αντιδρομηθεί και θα αποτελεί το βασικό οδικό άξονα εισόδου στην πόλη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα εφαρμογής των κυκλοφοριακών μελετών, εκτεταμένων πεζοδρομήσεων κλπ, που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του κέντρου της Πάτρας.


Πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο το οποίο αποτελεί ζητούμενο για περισσότερα από 60 χρόνια και το οποίο υλοποιεί η παρούσα δημοτική αρχή επί της θητείας της οποίας ολοκληρώθηκαν οι μελέτες, εντάχθηκε το έργο και ξεκίνησε να εκτελείται.

Στις 15 Απριλίου του 2015 το έργο ολοκληρώνεται, και παραδίδεται στους Πατρινούς ενώ ταυτόχρονα θα δίνεται η δυνατότητα, άμεσα, της πεζοδρόμησης του ιστορικού κέντρου, που θα αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Πάτρας, θα γίνει φιλικό και προσβάσιμο για τους πεζούς.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ