2014-04-08 16:41:05
Φωτογραφία για Στη Wikipedia η πλειοψηφία των συντακτών είναι άντρες
Η on line εγκυκλοπαίδεια Wikipedia έχει έλλειψη από γυναίκες συντάκτες αφού σύμφωνα με έρευνα που... πραγματοποίησε το 2011 το ομώνυμο ίδρυμα που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, το 90% των αρθρογράφων της Wikipedia είναι άνδρες!

Όπως δηλώνει η Adrianne Wadewitz, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Wikipedia, το ίδρυμα θα προσπαθήσει να προσελκύσει και γυναίκες συντάκτες επειδή με το σημερινό του καθεστώς ίσως κάποια θέματα που θεωρούνται πιο γυνακεία να μη προβάλλονται όπως θα έπρεπε. Για παράδειγμα η Wadewitz αναφέρει ότι στη Wikipedia παρουσιάζονται περισσότερες γυναίκες ηθοποιοί παρά γυναίκες με δυνατή προσωπικότητα και προσφορά και ίσως αυτό να αλλάξει αν γίνουν πιο πολλές οι γυναίκες συντάκτες.

Επίσης, ο Andrew Li, συγγραφέας στη Wikipedia, τονίζει ότι αν αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών συντακτών στην on line εγκυκλοπαίδεια θα εμπλουτιστούν τα περιεχόμενα θεμάτων που σχετίζονται με τις γυναίκες.

Πάντως, σύμφωνα με την Sara Snyder που εργάζεται στο γραφείο τεχνολογίας του μουσείου τέχνης Smithsonian στις ΗΠΑ, οι γυναίκες έχουν λιγότερο χρόνο την ημέρα σε σύγκριση με τους άνδρες για να ασχοληθούν με την Wikipedia, ενώ χρειάζονται και περισότερη ενθάρρυνση από αυτούς για να αναδείξουν τις γνώσεις και τα προσόντα τους.

Σημειώνεται ότι η Wikipedia έχει μέχρι σήμερα δημοσιεύσει 4,4 εκατ. άρθρα και είναι ανάμεσα στις δέκα πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ