2014-04-11 23:11:05
Φωτογραφία για Μείωση των χρημάτων για την πιεσμένη Χεζμπολάχ από Ιράν
Μία μίξη της επιθυμίας του Ιρανού προέδρου, Χασάν Ρουχανί, να προστατεύσει κατά τρόπον τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ερμηνεύει την είδηση για τη μείωση των χρημάτων που κατευθύνονται στα ταμεία της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης του Λιβάνου, της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Asharq Al-Awsat, που επικαλείται λιβανέζικες πηγές, το Ιράν μείωσε τα χρήματα που δίνει στη Χεζμπολάχ μέσω του υπουργείου Εξωτερικών. Ωστόσο, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, εξακολουθεί να χρηματοδοτεί τη Χεζμπολάχ από τον προϋπολογισμό που χειρίζεται ο ίδιος.

Η χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Την περασμένη Τρίτη, η Γερμανία έθεσε εκτός νόμου οργάνωση που υποτίθεται μαζεύει χρήματα για τα ορφανά παιδιά του Λιβάνου, καθώς διαπιστώθηκε πως μέρος των χρημάτων κατέληγε στα ταμεία της Χεζμπολάχ.

Παράλληλα, ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονται με τις αντίστοιχες αμερικανικές, για να αποκόψουν τη χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ από πηγές στη Λατινική Αμερική και αφρικανικές χώρες.
defence-point.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ