2014-04-13 09:51:04
Φωτογραφία για Προς άρση ασυλίας ο Κασιδιάρης
Στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, που διενεργεί έρευνα για την υπόθεση του επίμαχου βίντεο της συνομιλίας του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης,,,

Τάκη Μπαλτάκου με Ηλία Κασιδιάρη, κατέθεσαν ως μάρτυρες η προϊσταμένη της νομικής υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας, η προϊσταμένη της Γενικής Γραμματείας και μια δικηγόρος.

Στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα, που διενεργεί έρευνα για την υπόθεση του επίμαχου βίντεο της συνομιλίας του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου με Ηλία Κασιδιάρη, κατέθεσαν ως μάρτυρες η προϊσταμένη της νομικής υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας, η προϊσταμένη της Γενικής Γραμματείας και μια δικηγόρος.

Στις καταθέσεις τους, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκαν στη γραμμή του κ. Μπαλτάκου, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό του ότι εκείνη την ημέρα ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε επιδιώξει τη συνάντηση με τον πρώην στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού στη Βουλή, καθώς τον αναζήτησε πολλές φορές στο γραφείο του.


Στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της αθέμιτης μαγνητοσκόπησης, το οποίο τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, ο κ. Μπαλτάκος είχε προτείνει να κληθούν ως μάρτυρες οι τρεις υπάλληλοι της Βουλής που εξετάστηκαν χθες.

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει με έγγραφό της από τη Βουλή να διαβιβαστούν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ολομέλειας και το βίντεο το οποίο είχε δημοσιοποιήσει ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Νταγιάντα μελετάει τη στοιχεία της δικογραφίας, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα ζητήσει από την Ολομέλεια της Βουλής την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της αθέμιτης βιντεοσκόπησης, που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ