2014-04-13 09:54:43
Φωτογραφία για Πάτρα: Εμφύλιος στους εμπόρους για τη σημερινή λειτουργία των καταστημάτων
Στα δύο έχουν χωριστεί για μια ακόμα φορά οι έμποροι της Πάτρας, με αφορμή η δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σήμερα Κυριακή των Βαΐων. Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας διαφωνεί με το σημερινό άνοιγμα των επιχειρήσεων, ο Σύλλογος Εμπόρων του Ιστορικού Κέντρου τάσσεται υπέρ, ενώ ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων καλεί σε συγκέντρωση.

Αναλυτικά: ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας ανήρτησε αφίσες με το ωράριο λειτουργίας κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, από την οποία λείπει η Κυριακή των Βαΐων. Επίσης στην αφίσα αναγράφεται το σύνθημα "Ψωνίζω από τα Πατρινά μαγαζιά τη Μεγάλη Εβδομάδα με διευρυμένο ωράριο" και "Κυριακή των Βαΐων με την οικογένεια".

Από την άλλη πλευρά στην αφίσα του Συλλόγου Εμπόρων Ιστορικού κι Εμπορικού Κέντρου Πάτρας προβλέπεται η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων, ενώ υπάρχουν διαφοροποιήσεις και στο ωράριο. Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τετάρτη προβλέπεται συνεχές ωράριο, τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 12 έως τις 6 μ.μ. και το Μ. Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.


Στο μεταξύ, περισσότερα από 300 καταστήματα στο κέντρο της Πάτρας θα είναι ανοικτά αυτή την Κυριακή των Βαΐων ενώ ενδέχεται ο αριθμός ν’ αυξηθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του νεότευκτου Εμπορικού Συλλόγου του Ιστορικού Κέντρου Πάτρας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Παλούμπης μιλώντας προ ημερών στην εκπομπή «Αλφαβήτα» των Δημήτρη Αβραμίδη και Απόστολου Βουλδή στον Αντέννα Πάτρας 105,3 εξέφρασε την βεβαιότητα ότι αυτή την Κυριακή η αγορά της Πάτρας θα λειτουργήσει σε κανονικούς ρυθμούς και κάλεσε τους καταναλωτές να κατέβουν στο κέντρο της πόλης και να κάνουν τις πασχαλινές αγορές τους.

Επίσης, ο κ. Παλούμπης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Γιώργου Ρώρου, τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να προτρέπεται το καταναλωτικό κοινό ν’ απέχει από την αγορά, ιδίως σε περιόδους όπου η σημερινή.

Ο κ. Παλούμπης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Εμπορικού Συλλόγου και του κ. Ρώρου και πρόσθεσε ότι οι έμποροι του Ιστορικού κέντρου της Πάτρας εκείνο που ζητούν είναι να είναι ανοικτά τα καταστήματα τους τις επτά Κυριακές του χρόνου που προβλέπει ο νόμος και «καμία παραπάνω». Προέβλεψε, μάλιστα, και εξελίξεις στις επόμενες εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου.

«Εμείς καλούμε τους καταναλωτές τις πασχαλινές αγορές τους να τις κάνουν από την Μεγάλη Δευτέρα έως το Μεγάλο Σάββατο, με διευρυμένο ωράριο», είπε ο κ. Ρώρος προσθέτοντας ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν τις αγορές τους όταν όλη η αγορά θα είναι ανοικτή.

Στο μεταξύ, και οι Εμποροϋπάλληλοι της Πάτρας συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή την Κυριακή των Βαϊων:

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι του μνημονιακού αντιεργατικού Νόμου 4177/13, που ψήφισε η δικομματική κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, επιτρέποντας τη λειτουργία όλων των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο και 52 Κυριακές για τα μικρά καταστήματα, με αποφάσεις αντιπεριφερειαρχών, ξαναχτυπά για να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερο τις πολυεθνικές.

Η κυβέρνηση με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα, προχωρεί στη πλήρη και χωρίς όρια κατάργηση της Κυριακής – Αργίας. Με το γνωστό περί άρσης των εμποδίων στον ανταγωνισμό και πρόσχημα τη δήθεν πιλοτική εφαρμογή σε τρεις τουριστικές περιοχές, θεσμοθετεί ουσιαστικά την Κυριακάτικη λειτουργία και τις 52 Κυριακές για όλα ανεξαρτήτως μεγέθους καταστήματα. Είναι ένα ακόμα «δωράκι» στα εμπορικά και ξενοδοχειακά συμφέροντα, μέχρι να έρθει και το «μεγάλο δώρο»: Tα καταστήματα να είναι παντού όλες τις Κυριακές ανοιχτά.

Κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.

Κανείς δεν νοιάζεται πλέον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αντιθέτως επιδιώκουν λουκέτα για όλες.

Η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων πρέπει να ανατραπεί

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΡΓΙΑ

«ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ»

Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης μας να πάρουν θέση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δηλαδή για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Καλούμε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους αυτής της πόλης, και όχι για τα μεγάλα συμφέροντα να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και να στηρίξουν την απεργία μας, την Κυριακή των Βαΐων.

Η συγκέντρωση μας θα είναι Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου στις 10.30 το πρωί και θα δοθεί βήμα σε όλους όσοι το επιθυμούν.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ