2014-04-14 23:40:05
Φωτογραφία για Ξεκινάει ο διαγωνισμός για την πώληση του ΟΛΘ
Ξεκινάνε οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ καθώς σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της.

Η έναρξη του διαγωνισμού είναι προαπαιτούμενο από την Τρόικα για να πάρει η Ελλάδα την δόση των χρημάτων που παραμείνει.

 Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν ίδια κεφάλαια άνω των 150 εκατ. κατά την τελευταία τριετία, ενώ και κατά την ίδια περίοδο να έχουν λειτουργήσει τουλάχιστον δύο τερματικούς σταθμούς, σε τουλάχιστον δύο χώρες, οι οποίοι εμφάνισαν:

-Συνολική ετήσια κίνηση τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου (1.000.000) TEU για όλους τους τερματικούς σταθμούς και τουλάχιστον ένα σταθμό εμπορευματοκιβωτίων με ετήσια κίνηση πεντακοσίων χιλιάδων (500.000) TEU και άνω, ή εναλλακτικά,

-Συνολική ετήσια κίνηση τουλάχιστον 8 εκατομμυρίων τόνων χύδην φορτίου και τουλάχιστον ένα σταθμό χύδην φορτίου με ετήσια κίνηση 4 εκατομμυρίων τόνων και άνω, ή, εναλλακτικά,

-Τουλάχιστον ένα σταθμό πολλαπλών χρήσεων με ετήσια κίνηση 5 εκατομμυρίων τόνων μη-μοναδοποιημένου/γενικού φορτίου και άνω.

Για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ισχυρό ενδιαφέρον έχουν δείξει ρωσικές εταιρίες, οι οποίες όμως θέλουν «πακέτο» και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ