2014-04-15 17:28:04
Φωτογραφία για Βρετανία: Έγινε ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλου ζευγαριού
Ο αιδεσιμότατος Ντουέιν Μόργκαν, ο οποίος και τέλεσε το μυστήριο, δήλωσε πως αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος που ήταν ο πρώτος ιερεάς που έκανε κάτι τέτοιο στη Βρετανία.

Η Γιαν Τάιπερ και η Μπαρμπ Μπέρντεν είναι οι πρώτες λεσβίες που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου σε χριστιανική εκκλησία στη Βρετανία.

Πρόκειται για το πρώτο ομοφυλόφιλο ζευγάρι που αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης σε βρετανική εκκλησία, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.

Η γαμήλια τελετή πραγματοποιήθηκε σε στενό κύκλο στη μητροπολιτική εκκλησία του Μπόρνμουθ .Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "Telegraph", το ζευγάρι εκκλησιάζονταν στη συγκεκριμένη ενορία για δεκαπέντε χρόνια .

«Ήταν πολύ σημαντικό για μας να παντρευτούμε στην εκκλησία μας. Παρότι είμαστε μαζί εδώ και 19 χρόνια δεν θέλαμε να ενώσουμε τις ζωές μας με έναν πολιτικό γάμο», τόνισε η Τάιπερ.

«Περιμέναμε χρόνια την ευκαιρία να παντρευτούμε και μόλις επετράπη ξέραμε πως είχε έρθει η ώρα για μας να παντρευτούμε ενώπιον Θεού, στην εκκλησία μας, με τους φίλους και τις οικογένειές μας» συμπλήρωσε η Μπέρντεν.

Ο αιδεσιμότατος Ντουέιν Μόργκαν, ο οποίος και τέλεσε το μυστήριο, δήλωσε πως αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος που ήταν ο πρώτος ιερεάς που έκανε κάτι τέτοιο στη Βρετανία, ενώ χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ημέρα ως «ιστορική», σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα . Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ