2014-04-15 18:54:03
Φωτογραφία για M. Βρετανία: Σε επίπεδα ρεκόρ η δημοτικότητα του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας
Το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας της Βρετανίας έχει φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κυριακής Η αυξανόμενη δημοτικότητα του Κόμματος Ανεξαρτησίας, που ζητά άμεση αποχώρηση από την ΕΕ και αυστηρότερους νόμους για το μεταναστευτικό, απειλεί να διασπάσει τις ψήφους του Πρωθυπουργού David Cameron ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου και των γενικών εκλογών το 2015.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης ότι το Συντηρητικό κόμμα του Cameron θα καταλάβει την τρίτη θέση.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ComRes για τις γενικές εκλογές του χρόνου, το Κόμμα Ανεξαρτησίας έχει ποσοστό 20% και οι Συντηρητικοί του Cameron 29%, σημειώνοντας πτώση 3 μονάδων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση του Εργατικού Κόμματος είναι σταθερά στο 35% ενώ οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, μικροί εταίροι στην κυβέρνηση συνασπισμού, έχουν πέσει κάτω από το 7%.

Μια δεύτερη δημοσκόπηση της Κυριακής, δείχνει το Κόμμα Ανεξαρτησίας 3 μονάδες υψηλότερα, στο 18%, ενώ μια άλλα έρευνα της περασμένης εβδομάδας δίνει στο κόμμα 15%.

Την Πέμπτη ο Cameron χαρακτήρισε «εξτρεμιστικές» τις απόψεις του Κόμματος Ανεξαρτησίας για την ΕΕ.

Σήμερα, το Κόμμα Ανεξαρτησίας δεν έχει κανένα μέλος στο βρετανικό κοινοβούλιο και προσπαθεί να απορροφήσει το δυνατό περισσότερους ψηφοφόρους από τους Συντηρητικούς.
euractiv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ